Φίλης: Αυτό που έχει σημασία είναι να ξεκινήσει η χρηματοδότηση της οικονομίας

Φίλης: Αυτό που έχει σημασία είναι να ξεκινήσει η χρηματοδότηση της οικονομίας
Για σκληρά μέτρα τα οποία θα πρέπει να αντισταθμιστούν ή να αλλάξουν στην πορεία, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσει η χρηματοδότηση της οικονομίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 και ερωτηθείς αν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο τέλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει μια συμφωνία που θα συνοδεύεται από χρηματοδότηση της οικονομίας.

Ο κ. Φίλης είπε επίσης ότι μετά τη συμφωνία, το Φθινόπωρο, θα ακολουθήσει συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνέδριο τον Σεπτέμβριο όπου όλοι πρέπει να προσέλθουν με τις απόψεις τους και να σεβαστούν τη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας, ενώ πρόσθεσε ότι δεν βλέπει να υπάρχουν κινήσεις που να οδηγούν σε μια ντε φάκτο διάσπαση.

Σχολιάζοντας την προτροπή που απήθυνε στους βουλευτές ο Παναγιώτης Λαφαζάνης -να μην υπερψηφίσουν τη συμφωνία-, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ακατανόητη κίνηση, γιατί, όπως είπε, το αποτέλεσμα της προτροπής αυτής θα είναι να πέσει η κυβέρνηση.

Για το ενδεχόμενο εκλογών εκτίμησε ότι έχουμε μια αλλαγή πολιτικού κλίματος και προϋποθέσεων και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται την προσφυγή στο λαό, τη στιγμή που θα κριθεί αναγκαίο.

«Αν χρειαστεί να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή θα ανανεωθεί, δεν υπάρχει ειδικός σκοπός» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.