Μαξίμου: Η κυβερνηση δεν αναζητεί κανενα ξένο να συγγράψει το μνημόνιο

Μαξίμου: Η κυβερνηση δεν αναζητεί κανενα ξένο να συγγράψει το μνημόνιο
Στη δήλωση ότι η κυβέρνηση δεν αναζητεί κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα για να συγγράψει το Μνημόνιο προχώρησαν σήμερα πηγές της κυβέρνησης με απαντώντας ουσιαστικά σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.

Ειδικότερα, σε ανεπίσημο σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρεται ότι:

«Κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα, για να συγγράψει το μνημόνιο, δεν αναζητά η κυβέρνηση, όπως αναφέρει πρωτοσέλιδα δημοσίευμα εφημερίδας. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με "διακεκριμένους εμπειρογνώμονες" γιατί στη διαπραγμάτευση συζητούνται εξειδικευμένα θέματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η πολυπλοκότητα τουλάχιστον των δύο αυτών θεμάτων απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις/χειρισμούς προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες που θα επιβαρύνουν την οικονομία και ειδικότερα τους πολίτες.

Είναι απολύτως αναληθές ότι "το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία". Η μόνη συνάντηση σε υπουργείο, έγινε σήμερα στο Εργασίας μετά από πρόσκληση του ίδιου του υπουργού, κ. Γ. Κατρούγκαλου. Βγήκε, μάλιστα, και σχετική ανακοίνωση».

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφέρεται πως «το Κυβερνητικό Συμβούλιο για Οικονομική Πολιτική εξουσιοδοτεί τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο να προσλάβουν στρατιές ξένων συμβούλων για να διαπραγματευτούν και να συγγράψουν το νέο μνημόνιο».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το περασμένο Σάββατο εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία «ανοίγει ο δρόμος να προσληφθούν με απευθείας αναθέσεις έργου και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, όπως αναφέρεται, χρηματοπιστωτικοί οίκοι, νομικά γραφεία και ιδιώτες, που θα εργαστούν ως σύμβουλοι της κυβέρνησης για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».