«Ναι» στη συμφωνία και από το φιλανδικό κοινοβούλιο!

«Ναι» στη συμφωνία και από το φιλανδικό κοινοβούλιο!
Παρά το γεγονός ότι ήταν από τους πλέον σκληρούς «παίκτες» στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών και μάλιστα διαμήνυαν σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτρέψουν νέα χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, τελικα το κοινοβούλιο της Φιλανδίας ενέκρινε το δάνειο γέφυρα.

Σύμφωνα με το Reuters, το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα του ESM.

Παράλληλα «πράσινο» φως δόθηκε και για τις διαπραγματεύσεις για το δάνειο γέφυρα που ζητά η Ελλάδα, ύψους 7 δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα, τόνισε ότι αυτό πρέπει να ενισχυθεί στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το χρέος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ στην ομιλία του είπε ότι η Φινλανδία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.

«Ναι» από Ιταλία...

Υπενθυμίζεται ότιμε εντυπωσιακή πλειοψηφία τα μέλη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης ενέκριναν χθες την πρόταση για την έναρξη διαπραγματεύσεων όσον αφορά το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Στο σύνολο 481 παρόντων βουλευτών οι 412 ψήφισαν υπέρ και 69 κατά.

Η συμφωνία "δεν είναι λευκή επιταγή", τόνισε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, αντιθέτως απαιτεί να γίνουν "πολλά από μέρους της Ελλάδας, όχι για να τιμωρηθεί, αλλά για να υπάρξει η απολύτως αναγκαία οικονομική ανάκαμψη".

Οι επικεφαλής των έξι πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου που πήραν το λόγο πριν από τη ψηφοφορία, συμφώνησαν σε ένα τουλάχιστον στοιχείο, ότι η συμφωνία αυτή ήταν «ένα αναγκαίο κακό» καθ' ότι δεν υπήρξε «άλλη διέξοδος» και ότι παραμένει ιδιαίτερα «εύθραυστη».

Πολλοί υπογράμμισαν ότι η ελληνική υπόθεση έφερε στην επιφάνεια τις πολλές ατέλειες της ευρωπαϊκού οικοδομήματος και τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα λειτουργίας της ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ