Στέφεν Ζάιμπερτ: Περιμένουμε τις προτάσεις της Αθήνας

Στέφεν Ζάιμπερτ: Περιμένουμε τις προτάσεις της Αθήνας
«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος», υπογράμμισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι «εν όψει της χθεσινής απόφασης των Ελλήνων πολιτών δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οι προϋποθέσεις για να μπούμε σε διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας».

«Το χθεσινό "ΟΧΙ" είναι και μία απόρριψη στην αρχή, η οποία διέπει εδώ και χρόνια τη βοήθεια προς τις χώρες σε πρόγραμμα, ότι αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια αλληλοσυνδέονται. Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει αυτή την αρχή», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε:

«Παραμένει αμετάβλητη η πεποίθησή μας ότι, εάν ακολουθήσουμε αυτή την αρχή, μπορούμε από κοινού να πετύχουμε πρόοδο, όπως το καταφέραμε ξεκάθαρα σε άλλες χώρες.

Θα πρέπει τώρα στην Ευρώπη να συζητήσουμε πολύ, να διερευνήσουμε ποιες δυνατότητες υπάρχουν για να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες. Σε όλα αυτά πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιες προτάσεις θα θέσει τώρα η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ