Σόιμπλε: Στο 50% οι πιθανότητες συμφωνίας

Σόιμπλε: Στο 50% οι πιθανότητες συμφωνίας
Η πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι 50% εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα γνωρίζει τα πλεονεκτήματα της παραμονής στην Ευρωζώνη.

«Δεν ξέρω ποια θα είναι η έκβαση, είναι 50-50», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, νωρίτερα σήμερα από τη Φραγκφούρτη, αναφερόμενος στις πιθανότητες συμφωνίας, και τόνισε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της», ενώ σημείωσε ότι καμιά άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να συγκριθεί με την περίπτωση της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η 30ή είναι η 30ή, όχι η 1η Ιουλίου και σχολίασε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, αλλά το ίδιο και η δική μου».

Σε ό,τι αφορά την ουσία των ελληνικών προτάσεων, υποστήριξε ότι πρόκειται μόνο για φόρους και όχι για περικοπές δαπανών και προσέθεσε ότι τα κράτη της Ευρωζώνης δεν μπορούν να ξοδεύουν χωρίς όριο.