Τελεσίγραφο από τους δανειστές πριν την Σύνοδο Κορυφής

Τελεσίγραφο από τους δανειστές πριν την Σύνοδο Κορυφής
Νέο σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα απέστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times που κάνουν λόγο για τηνπρόσφατη επικοινωνία των τριών ηγετών (Τσίπρας - Μέρκελ - Ολαντ), ηΓαλλία και η Γερμανία διεμήνυσαν στην Ελλάδα ότι πρέπει να υπάρξει μια οριστικοποιημένη συμφωνία με τους τρεις θεσμούς πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι ηγέτες υποστηρίζεται πως η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπαν στον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει στη Σύνοδο Κορυφής η πρόταση που θα κομίσει να έχει λάβει την έγκριση των τεχνικά κλιμακίων.

Επίσης εξήγησαν ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής είναι αδύνατον να γίνει διαπραγμάτευση και επισήμαναν πως στην παρούσα το ζήτημα του χρέους θα μπορούσε να τεθεί μόνο σαν σημείωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ από το Μιλάνο δήλωσε πως «η Ελλάδα έστειλε στην Κομισιόν και νομίζω και στους θεσμούς τις νέες της προτάσεις». Κάποιες χώρες μπορεί να έχουν ένα αντίγραφο των νέων προτάσεων, ωστόσο οι θεσμοί είναι εκείνοι που θα κάνουν τις συνομιλίες με την Ελλάδα για την επίτευξη συμφωνίας, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ