ΗΠΑ: Η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να λάβει μερικές σκληρές αποφάσεις

ΗΠΑ: Η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να λάβει μερικές σκληρές αποφάσεις
Νέο ηχηρό μήνυμα προς την Ελλάδα να λάβει σκληρές αποφάσεις και να καταλήξει γρήγορα σε μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου.

«Νομίζω πως τώρα είμαστε σε μία στιγμή όπου το φορτίο πέφτει στην Ελλάδα να επανέλθει με μία απάντηση που [θα] είναι η βάση για να επιτευχθεί μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του CNN "Fareed Zakaria GPS", σύμφωνα με ένα ηχογραφημένο κείμενο.

«Αυτό που γνωρίζουμε πως είναι η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να λάβει μερικές σκληρές αποφάσεις και αυτές να τύχουν επεξεργασίας», είπε.

Και συνέχισε: «Ο κίνδυνος της μετάδοσης προφανώς είναι διαφορετικός απ΄ό,τι ήταν στο παρελθόν γιατί το χρέος της Ελλάδας δεν ανήκει πια στους ισολογισμούς των χρηματοπιστωτικών θεσμών. Ανήκει κυρίως σε κυρίαρχα μέρη».

Είπε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί η αντίδραση των αγορών σε μία στάση πληρωμών ή σε μία αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη, προσθέτοντας: «Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να μάθει».

«Είναι σαφές ότι μέσα στην Ελλάδα η συνέπεια μίας αποτυχίας θα σήμαινε μία τρομερή, τρομερή μείωση της οικονομικής επίδοσής τους», τόνισε ο υπουργός και κατέληξε: «Θα πλήξει τον ελληνικό λαό. Θα υποστούν [οι Έλληνες] την πρώτη ορμή μιας αποτυχίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ