Συναντήθηκε με τον Γιούνκερ ο Τσίπρας - Ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο

Συναντήθηκε με τον Γιούνκερ ο Τσίπρας - Ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής, στις Βρυξέλλες.

«O Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής συναντήθηκε με τον Ζ. Κ.λ. Γιούνκερ», γνωστοποίησε χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και αύριο Πέμπτη.

Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή προγραμματίζεται συνεργασία των δύο αντρών και αύριο Πέμπτη, δείχνει ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξουν τελικές αποφάσεις απόψε, ακόμα και μετά την πραγματοποίηση της τριμερούς Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει στις 22:00, ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στις σχέσεις των δύο αντρών έγινε φανερή το περασμένο Σάββατο, όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε αρνηθεί να μιλήσει με τον έλληνα πρωθυπουργό, θεωρώντας πως η ελληνική πλευρά δεν έχει σημειώσει βήματα προόδου, μετά την πολύωρη κατ'ιδίαν συνάντησή τους την περασμένη Τετάρτη, και πάλι στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα σήμερα, κατά την επίσημη υποδοχή των ηγετών, το τετ α τετ των δύο αντρών ήταν αμήχανο, αν και ο πρόεδρος Γιούνκερ, αγκάλιασε και φίλησε τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς τον υποδεχόταν στις εργασίες της Συνόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ