Μέρκελ: Θα συναντηθώ με τον Τσίπρα αν αυτός το θέλει!

Μέρκελ: Θα συναντηθώ με τον Τσίπρα αν αυτός το θέλει!
Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ με τη γερμανίδα καγκελάριο να δηλώνει προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες «φυσικά θα συναντηθώ με τον Αλέξη Τσίπρα, αν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα το ήθελε».

Η Άνγκελα Μέρκελ ισχυρίστηκε επίσης ότι «Οπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος» ερωτηθείσα σχετικά για την προοπτική μιας σημαντικής εξέλιξης.

Μετά τις χθεσινές αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί ή όχι η τριμερής, νέα φημολογία έρχεται στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση, σύμφωνα με την οποία τέτοιο ραντεβού δεν έχει προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με γαλλική πηγή που επικαλείται το Reuters, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση την Τετάρτη μεταξύ του κ. Τσίπρα, του γάλλου προέδρου και της γερμανίδας καγκελαρίου.

«Δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση σε αυτό το στάδιο - θα δούμε τι θα γίνει, όταν φθάσουμε εκεί» δήλωσε ο γάλλος αξιωματούχος το οποίο επιβεβαίωσε και η Γραμματεία της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα γίνει συνάντηση, δήλωσε από την πλευρά της και η εκπρόσωπος της καγκελαρίας, ενώ σε ερώτηση αν η γερμανική πλευρά θέτει όρους για να γίνει αυτή η τριμερής απάντησε αρνητικά.

Μια συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν υπάρξει σχετικό αίτημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, παρόλο που η Γερμανίδα καγκελάριος δεν σχεδιάζει μέχρι στιγμής να πραγματοποιήσει ξεχωριστές συνομιλίες μαζί του κατά τη σημερινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς.

Οσον αφορά τις ελληνικές προτάσεις η εκπρόσωπος της καγκελαρίας δήλωσε ότι αυτές συζητούνται στις Βρυξέλλες και εμείς δεν θα τις σχολιάσουμε.

Παράλληλα, απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος σε σχέση με το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι υπάρχει μεταξύ τους στενή συνεργασία και εμπιστοσύνη.

Σε δηλώσεις προχώρησε σήμερα και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. «Θεωρητική η παράταση του ελληνικού προγράμματος χρηματοδότησης είναι πιθανή, αλλά είναι αδόκιμη η όποια συζήτηση για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή», δήλωσε την Τετάρτη.

«Ναι, βέβαια. Θεωρητικά είναι πιθανή. Έχουμε ήδη παρατείνει το πρόγραμμα αυτό δύο φορές, τον Δεκέμβριο και πρόσφατα μέχρι τις 30 Ιουνίου", δήλωσε ο Μάρτιν Γιέγκερ.

«Αλλά το ζήτημα αυτό δεν είναι καθόλου στην ατζέντα αυτή τη στιγμή», προσθέτοντας ότι προτεραιότητα είναι η επιτυχής ολοκλήρωσης του τρέχοντος προγράμματος μέχρι το τέλος του μήνα.