Οργή Γιούνκερ: Δεν συμπεριφέρονται έτσι εντός της Ε.Ε.

Οργή Γιούνκερ: Δεν συμπεριφέρονται έτσι εντός της Ε.Ε.
Την ώρα που διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται στην πιο κρίσιμη στιγμή, δημοσίευμα του γερμανικού WDR κάνει λόγο για οργή του προέδρου της Κομισιόν, Χαν Κλοντ-Γιούνκερ απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κύκλους της Ε.Ε. ο πρόεδρος της Κομισόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ήταν πολύ θυμωμένος όπως φάνηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση του κολεγίου των επιτρόπων.

Η αιτία ήταν, ότι οι νέες ελληνικές προτάσεις δεν ήταν αρκετά επαρκείς. «Δεν συμπεριφέρονται έτσι εντός της Ε.Ε.» φέρεται να φώναξε ο Γιουνκέρ.

Οπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της Ε.Ε., δεν θα γίνει η συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, αν δεν υπάρξει κάποια κινητικότητα.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της G7 που πραγματοποιήθηκε στη Βαυαρία, ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι δεν δεν δέχτηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Αλέξη Τσίπρα επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εναλλακτική πρόταση να καταθέσει.

Παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή παρουσίασε την πρόταση των δανειστών ως τελεσίγραφο, κάτι που δεν ισχύει, όπως είπε ο Γιούνκερ.