ΥΠΟΙΚ: Η πρόταση για το ΦΠΑ δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις για ένα καλύτερο μέλλον

ΥΠΟΙΚ: Η πρόταση για το ΦΠΑ δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις για ένα καλύτερο μέλλον
Αναφορά στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο Brussels Group σχετικά με τον ΦΠΑ έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα έχει «και plan B και plan C τα οποία είναι και λελογισμένα».

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, ο κ Βαρουφάκης τόνισε ότι «ηπρόταση σχετικά με το ΦΠΑ που καταθέσαμε είναι εξόχως υπεύθυνη, αναπτυξιακή, καταπολεμά τη γραφειοκρατία και δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις και το δημόσιο να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον» και συνέχισε: «Οι θεσμοί μας λένε εδώ και χρόνια ότι είναι σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ. Οι αντιδράσεις ήταν θετικές. Μακάρι να μπορούσαμε ψυχρά, τεχνοκρατικά και εμπειρικά να προχωρήσουμε σε συμφωνία».

Υπάρχουν πολιτικές διαστάσεις που εμποδίζουν την τεχνοκρατική αυτή διευθέτηση , είπε ο υπουργός. Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι που να θέλουμε πιο πολύ από το να κλείσουμε μια συμφωνία και να λειτουργήσουμε ως κανονική χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ