Βερολίνο:«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, απλά πρέπει να παρουσιαστεί σύντομα»

Βερολίνο:«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, απλά πρέπει να παρουσιαστεί σύντομα»
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία που αναμένει η γερμανική κυβέρνηση τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις αλλά πρέπει να κατατεθεί σύντομα.

Για την ακρίβεια ηChristiane Wirtz τόνισε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα:«Δεν υπάρχει ημερομηνία, ούτε αυτή τη Δευτέρα, στην οποία πρέπει να παρουσιαστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτές οι προτάσεις μεταρρυθμίσεων πρέπει ασφαλώς να παρουσιαστούν σχετικά σύντομα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, παραμένει η βάση για τις συζητήσεις περαιτέρω μέτρων για την Ελλάδα και πλέον είναι θέμα της Ελλάδας να φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Τέλος, επανέλαβε για άλλη μια φορά πως η Γερμανία επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Έτινγκερ: «Οι Έλληνες βρίσκονται και πάλι σε πορεία»

«Πρόοδο» χαρακτήρισε την ανανέωση της δέσμευσης της Ελλάδας να προσκομίσει κατάλογο μεταρρυθμίσεων ο Γερμανός Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ και τόνισε ότι «είναι ευχάριστο, διότι οι Έλληνες βρίσκονται και πάλι σε πορεία». Οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν εκβιάζονται, σημείωσε ο κ. Έτινγκερ μιλώντας το πρωί στο Γερμανικό Ραδιόφωνο και πρόσθεσε ότι εάν υποβληθούν σοβαρές μεταρρυθμίσεις, «τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν πριν το τέλος του μήνα».

Ο Γερμανός Επίτροπος προειδοποίησε πως εάν αυτός ο κατάλογος μεταρρυθμίσεων δεν έλθει, «τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα», αλλά επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μην συμβεί ούτε μια σχεδιασμένη έξοδος αλλά ούτε ένα «ατύχημα» (Grexident).

Ο κ. Έτινγκερ δήλωσε καυστικά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «ίσως χρειαζόταν το "εγώ" του την επί ίσοις όροις νυχτερινή συνάντηση με τους αρχηγούς κυβερνήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ