Μοσκοβισί: Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη

Μοσκοβισί: Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη
Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μια συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη την ερχόμενη Δευτέρα, εξέφρασε ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί τονίζοντας ότι η θέση της είναι στην Ευρωζώνη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι είναι σημαντικό να εισακουσθεί η επιθυμία για αλλαγή στην Ελλάδα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι εξίσου σημαντικό να τηρούνται οι δεσμεύσεις.

Ερωτηθείς εάν έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες στην περίπτωση μάλιστα χρήσης από την κυβέρνηση άλλης γλώσσας εντός Ελλάδας και άλλης εκτός, απάντησε: «Είναι απαραίτητη η χρήση της ίδιας γλώσσας παντού και είναι απαραίτητη μια συμφωνία που να βασίζεται στην ευρωπαϊκή λογική. Αυτή η λογική είναι ο σεβασμός των δεσμεύσεων αλλά και συγχρόνως ο σεβασμός στη Δημοκρατία [...] να ακούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος έκανε λόγο για μια κρίσιμη πρόκληση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, είπε ότι είναι δυνατή μία συμφωνία και ευχήθηκε να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα.

Στο ερώτημα πώς σχολιάζει το γεγονός ότι μέλη της κυβέρνησης δηλώνουν ότι εάν δεν βοηθήσει η Ευρώπη, η χώρα θα στραφεί προς Κίνα ή Μόσχα, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο, ούτε τα περί Grexit.

«Η θέση της Ελλάδας είναι φυσικά εντός της Eυρωζώνης και υπάρχουν στην ευρωζώνη τα απαραίτητα εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα του σεβασμού των υποχρεώσεών της», κατέληξε.