Ρ. Πρόντι: Αλλαγή πολιτικής με ευρωομόλογα

Ρ. Πρόντι: Αλλαγή πολιτικής με ευρωομόλογα
«Αν δεν αλλάξουμε πολιτική, η ελπίδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε πράξη. Προέκυψε με σαφήνεια, εδώ στο Τσερνίμπιο, ότι πρέπει να τονώσουμε την ζήτηση, διότι βρισκόμαστε σε αποπληθωρισμό», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο των εργασιών του Οικονομικού Φόρουμ του Τσερνόμπιο, έξω από το Κόμο.

«Ή δημιουργούμε μια πραγματικά ενιαία πολιτική, ή δύσκολα μπορώ να σας κάνω μια θετική πρόβλεψη. Χρειάζονται επενδύσεις, χρηματοδότηση με ευρωομόλογα, και μια γερμανική πολιτική η οποία να ενισχύει την εσωτερική αγορά», τόνισε ο Ρ. Πρόντι.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή στο φόρουμ αυτό, του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ανέπτυξε έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα διάλογο, με εποικοδομητική διαλεκτική. Δεν ζήσαμε τίποτα από τα όσα αντιστοιχούν στις γραφικές συγκρούσεις που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους, για τέτοιου είδους συναντήσεις. 'Ηταν θετικό και για τον Αλέξη Τσίπρα και για εμάς».

Σε σχέση με το ότι για να προσκληθεί ο Αλ. Τσίπρας συνέβαλε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο Ρομάνο Πρόντι, τέλος, υπογράμμισε: «αν το ήξερα, αντί για τον Μόντι, θα είχα καταβάλει εγώ προσπάθειες για να κληθεί. Ο διάλογος είναι βασικός για την Ευρώπη. Ο Τσίπρας είναι έξυπνος άνθρωπος, εκπροσωπεί ένα μέρος της Ελλάδας, και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα έπρεπε να τον περιθωριοποιήσουμε. Η συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όταν όλοι συμφωνούν, οι συζητήσεις αυτές δεν χρησιμεύουν σε τίποτα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ