Αποπληθωρισμός σε δέκα μεγάλες ιταλικές πόλεις

Αποπληθωρισμός σε δέκα μεγάλες ιταλικές πόλεις
Δέκα μεγάλες πόλεις της Ιταλίας βρίσκονται σε αποπληθωρισμό, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο Istat.


Τον περασμένο Ιούλιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,4% στο Τορίνο, κατά 0,3% στην Φλωρεντία και στο Μπάρι, κατά 0,2% στην Ρώμη, ενώ σε μικρότερες πόλεις όπως το Λιβόρνο η μείωση ήταν 0,7% και στην Βερόνα 0,5%.

Ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην Ιταλία διαμορφώθηκε συνολικά στο 0,1%. Πρόκειται για το πιο χαμηλό ποσοστό από τον Αύγουστο του 2009.

Όσον αφορά τις αγορές τροφίμων, προϊόντων για το σπίτι και για προσωπική φροντίδα, τον περασμένο μήνα σημείωσαν κάμψη 0,6%. Πρόκειται για τον χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Αύγουστο του 1997.

Στα πρώτα σχόλιά τους, Ιταλοί αναλυτές τονίζουν ότι τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν πως η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και ότι τα 80 ευρώ τον μήνα φορολογικών ελαφρύνσεων υπέρ των χαμηλόμισθων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ρέντσι δεν επηρέασαν την αγοραστική δύναμη των ιταλικών οικογενειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ