Οι εκτιμήσεις της επιτροπής Προϋπολογισμού για την οικονομία

Οι εκτιμήσεις της επιτροπής Προϋπολογισμού για την οικονομία
Βελτίωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους διαπιστώνει η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου

Προϋπολογισμού της Βουλής. Η έκθεση που αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 σημειώνει ότι η χώρα εισήλθε στο στάδιο της οικονομικής σταθεροποίησης και θεωρεί σχεδόν βέβαιη την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης ως το τέλος του έτους.

Στην έκθεση που υπογράφεται από τους καθηγητές Παναγιώτη Λιαργκόβα (Συντονιστής), Πάνο Καζάκο, Ναπολέοντα Μαραβέγια, τον αναπληρωτή καθηγητή Μιχάλη Ρηγίνο και τον επίκουρο καθηγητή Σπύρο Λαπατσιώρα, τονίζεται ωστόσο η ανάγκη να επιτευχθούν στο μέλλον υψηλότεροι ρυθμοί μεγέθυνσης προκειμένου να υπάρξει γρήγορη και αισθητή βελτίωση της απασχόλησης. Οι αβεβαιότητες είναι πολλές ως προς την επίτευξη του στόχου αυτού επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Μεταξύ αυτών είναι: Το ζήτημα των τραπεζών το οποίο ακόμη παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις που επιτεύχθηκαν δεν έχει λυθεί καθώς εκκρεμεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο ρυθμός υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, οι επενδύσεις που εξακολουθούν να υποχωρούν, τα εμπόδια που ορθώνονται στο δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και το δημόσιο χρέος που εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ