"Όχι σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων" λέει το ΔΝΤ

"Όχι σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων" λέει το ΔΝΤ
Με φόντο την νέα παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η μείωση μισθών στη χώρα μας δεν έφερε τα αναμενόμενα οφέλη, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, δήλωσε ότι δεν βλέπει την ανάγκη για πρόσθετα μέτρα, αλλά ούτε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών.

Σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους και διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εμφανίζεται σταθερό στις θέσεις του σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου του, Γουίλιαμ Μάρεϊ,

Σχετικά με πρόσφατες εκτιμήσεις οικονομολόγων πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ως έχει, ο κ. Μάρεϊ παρέπεμψε λιτά στο ήδη «συμφωνημένο» πλαίσιο μεταξύ του Ταμείου και των εταίρων της Ελλάδας, βάσει του οποίου οι Ευρωπαίοι θα παράσχουν «κάθε επιπλέον βοήθεια» για την μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και «σημαντικά κάτω» από το 110% το 2022.

Ο κ. Μάρεϊ επιβεβαίωσε πως οι συζητήσεις για το ζήτημα του χρέους θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της ερχόμενης αξιολόγησης, με την πλήρη αποστολή της τρόικα να αναμένεται στην Αθήνα στο «δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ