«Αγώνας δρόμου» για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων

«Αγώνας δρόμου» για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων
«Αγώνα δρόμου» θα δώσει αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, να μεταβεί, στις 7 Ιουλίου, στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) στις Βρυξέλλες, έχοντας «κλεισμένα» τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα μέτρα για την υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ.


Εν συνεχεία, ο κ. Χαρδούβελης θα έχει την πρώτη επαφή επί ελληνικού εδάφους με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι επανέρχονται στις 8 Ιουλίου στην Αθήνα, για ένα διάστημα 7- 10 ημερών. Οι εκπρόσωποι των δανειστών (παραμένουν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ, ενώ τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, αντικατέστησε ο Ντέκλαν Κοστέλο), αναμένεται να επικεντρωθούν στην πορεία υλοποίησης των 12 προαπαιτούμενων μέτρων συνολικά, και στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Όμως, επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα των δικαστικών αποφάσεων για τα μισθολογικά των ένστολων (πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που δημιουργείται) και το τι θα πράξει η κυβέρνηση εάν προκύψουν αποφάσεις και για τα άλλα ειδικά μισθολόγια (πανεπιστημιακοί, διπλωματικοί υπάλληλοι, ιατροί).
Στίγμα των προθέσεων της τρόικας, αναμένεται να δοθεί δημοσίως στις 9 και 10 Ιουλίου, ημέρες κατά τις οποίες, οι Πολ Τόμσεν και Ντέκλαν Κοστέλο, θα είναι ομιλητές αντίστοιχα, στο συνέδριο του Economist, στην Αθήνα. Στο συγκεκριμένο συνέδριο, στις 9 του μηνός, αναμένεται να βρεθούν στο ίδιο πάνελ, ο κ. Χαρδούβελης και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.