Ο Σόιμπλε ήθελε συνοχή, δεν ζήτησε Grexit

Ο Σόιμπλε ήθελε συνοχή, δεν ζήτησε Grexit
Δεν ζήτησε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο Βόλφ. Σόιμπλε, αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle

το οποίο επικαλείται πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η ίδια πηγή επιβεβαιώνει, ωστόσο, ότι κατά το παρελθόν είχαν γίνει αναλύσεις των συνεπειών που θα προκαλούνταν σε τέτοια περίπτωση.
«Με κατηγορηματικό τρόπο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ζητήσει στο παρελθόν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Στόχος των προσπαθειών του ήταν πάντα η διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης και η σταθερότητα του ευρώ. Πάγια θέση του κ. Σόιμπλε είναι ότι η Γερμανία θέλει τη χώρα εντός του ευρώ και ότι εναπόκειται στην Αθήνα εάν και αυτή θέλει να παραμείνει ή όχι» αναφέρει η DW, η οποία, ωστόσο, επικαλούμενη την ίδια πηγή, προσθέτει ότι «πράγματι στο παρελθόν εξετάζονταν από διάφορα όργανα και θεσμούς της ΕΕ οι συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας και πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μια τέτοια εξέλιξη- αυτό, όμως, δεν γινόταν συντονισμένα, όπως αφήνει να εννοηθεί το άρθρο στην εφημερίδα Financial Times».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ