Η αξιολόγηση της Ελλἀδας στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurogroup

  Η αξιολόγηση της Ελλἀδας στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurogroup
Ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί η άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), στο Ζάππειο Μέγαρο.


Προσερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται στην Ελλάδα, σε μια στιγμή που η χώρα επέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα και επιστρέφει στην ανάπτυξη. Ερωτηθείς για το χρέος, είπε ότι περιμένουμε τις αποφάσεις της Eurostat προς το τέλος του μήνα και ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει στη διάρκεια του καλοκαιριού ή μετά.
Προσερχόμενος, ο κοινοτικός Επίτροπος επί Οικονομικών ζητημάτων, Όλι Ρέν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου και για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Επεσήμανε, ακόμη, ότι σήμερα περιμένουμε από τις άτυπες συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών πολιτική στήριξη για την Ελλάδα αναφορικά με τη συμφωνία με την τρόικα, αλλά τις τελικές αποφάσεις αργότερα.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε εκτενή αναφορά στην ατζέντα του σημερινού Ecofin, που επικεντρώνεται στην τραπεζική ενοποίηση, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι σήμερα θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις δόσεις και η αξιολόγηση της τρόικας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ