Στουρνάρας: H Ελλάδα θα έχει περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές το 2014

 Στουρνάρας: H Ελλάδα θα έχει περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές το 2014
Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιβάλλει νέα oριζόντια μέτρα, επανέλαβε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, εκφράζοντας αισιοδοξία για την δυνατότητα περιορισμένης πρόσβασης στις αγορές.

"Έχω εξηγήσει τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και γι' αυτό δεν θέλουμε να πάρουμε άλλα μέτρα λιτότητας", είπε στην δημοσιογράφο του CNBC.
Και πρόσθεσε: "Νομίζω ότι ακούσατε τον πρόεδρο του Eurogroup να αναφέρεται σε αυτό και για την ακρίβεια η τρόικα έρχεται πίσω στην Αθήνα, ώστε να εργαστούμε μαζί προς την εξεύρεση λύσης", επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα περιμένει την καταβολή της δόσης μέχρι το τέλος του χρόνου.
Ο υπουργός Οικονομικός έκανε λόγο για σταθεροποίηση της οικονομίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας την πεποίθησή του για μερική επιστροφή της χώρας στις αγορές το 2014.
"Είμαι πολύ αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά. Θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης επομένως θα μπορέσουμε να έχουμε περιορισμένη πρόσβαση (στις αγορές) τον επόμενο χρόνο, αλλά θα είναι η πρώτη φορά από το 2010 και άρα θα είναι πολύ σημαντικό", επισήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας παρουσιάστηκε επίσης αισιόδοξος σχετικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, που αποτελεί σημείο διαφωνίας με την τρόικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ