Νορβηγία: Θα πρέπει να κινηθεί γρηγορότερα για τους κανόνες κρυπτογράφησης, λέει η κεντρική τράπεζα

 Νορβηγία: Θα πρέπει να κινηθεί γρηγορότερα για τους κανόνες κρυπτογράφησης, λέει η κεντρική τράπεζα

Οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές σχεδιάζουν να προτείνουν ένα σύνολο διεθνών κανόνων για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία,

Οι νορβηγικές αρχές θα πρέπει να κινηθούν για τη θέσπιση ενός εθνικού ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτοστοιχεία και να μην περιμένουν να τεθεί σε ισχύ η ευρωπαϊκή νομοθεσία, δήλωσε την Πέμπτη η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας.

"Ένα διεθνές ρυθμιστικό πλαίσιο είναι ζωτικής σημασίας. Ωστόσο, οι νορβηγικές αρχές θα πρέπει να αξιολογήσουν εάν θα προχωρήσουν πιο γρήγορα αντί να περιμένουν για διεθνείς ρυθμιστικές λύσεις", ανέφερε σε έκθεσή της η κεντρική τράπεζα.

Αυτό θα περιλαμβάνει, για παράδειγμα, την αξιολόγηση του τρόπου διαχείρισης του κινδύνου που σχετίζεται με την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση έως ότου δημιουργηθεί ένα κοινό ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο, δήλωσε η Norges Bank.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το τελευταίο σήμα στο πρώτο ολοκληρωμένο σύνολο κανόνων στον κόσμο για τη ρύθμιση των κρυπτοστοιχείων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, απαιτώντας από τις εταιρείες που εκδίδουν και εμπορεύονται κρυπτογραφικά στοιχεία να έχουν άδεια από μια εθνική ρυθμιστική αρχή από τα μέσα του 2024.

Το μπλοκ των 27 κρατών έχει επίσης υποστηρίξει νέους κανόνες για τον εντοπισμό μεταφορών κρυπτοστοιχείων όπως bitcoin και μάρκες ηλεκτρονικού χρήματος, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της χρήσης μεταφορών κρυπτονομισμάτων για ξέπλυμα χρήματος.

Η Νορβηγία δεν είναι μέρος του μπλοκ των 27 κρατών, αλλά οι κανόνες είναι πιθανό να ισχύουν για τη Νορβηγία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ).

Οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές σχεδιάζουν επίσης να προτείνουν ένα σύνολο διεθνών κανόνων για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν οι υφιστάμενοι κανόνες στον τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ