Τα επενδυτικά σχέδια του Σαββίδη και η έφοδος στην Αθήνα

Τα επενδυτικά σχέδια του Σαββίδη και η έφοδος στην Αθήνα
Ο όμιλος Dimera επενδύει στη Θεσσαλονίκη, και δείχνει ενδιαφέρον για την τουριστική αγορά της Αθήνας. Οι επενδύσεις του ομίλου ξεκινούν με το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το Makedonia Palace. Τι ακολουθεί; Τι άλλα σχέδια έχει ο Ιβάν Σαββίδης;

της Φαίδρας Μαυρογιώργη

Η επένδυση για το ξενοδοχείο Makedonia Palace, αφορά την ανακαίνιση του, η οποία έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο, ήδη ο 8ος όροφος είναι έτοιμος, και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017. Η ανακαίνιση θα γίνει σταδιακά (ανά δύο ορόφους) και θα παραμείνει κλειστό μόνο για περίπου 3 μήνες, από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Απρίλιο. Το κόστος της ανακαίνισης εκτιμάται στα 12,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακαίνιση αφορά μόνο τους εσωτερικούς χώρους, ενώ στο εξωτερικό του κτηρίου δεν θα γίνουν παρεμβάσεις, παρα μόνο η εξυγίανση του. Η κ. Μαρία Βαφειάδη, η ιδρύτρια του MKV Design, που έχει αναλάβει την ανακαίνηση του ξενοδοχείου, τονίζει «Πρώτο μας μέλημα είναι σεβασμός στην ιστορία του κτηρίου».

Η νέα δυναμικότητα του ξενοδοχείου θα περιλαμβάνει 276 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και των σουιτών. Όσον αφορά τιςτιμές των δωματίων μετά την ανακαίνηση θα αυξηθούν αναλογικά, σύμφωνα με τον διευθυντή του ξενοδοχείου Περικλή Βογιατζή. Ωστόσο η ανακαίνηση αλλάζει ριζικά την παλαιότητα του ξενοδοχείου και δημιουργεί νέα δωμάτια, με υψηλή τεχνολογία και σύγχρονη διακόσμηση. Όσοιενδιαφέρονται θα μπορούν να παρακολουθούν διαδραστικά την ανακαίνηση του ξενοδοχείου μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.remakedoniapalace.com.

Η επένδυση της ανακαίνισης που αγγίζει τα 12,4 εκατομμύρια ευρώ αποτελείται από ίδια κεφάλια, από δάνεια και από χρηματοδοότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόσβεση της επέδυσης εκτιμάται στα 7 χρόνια περίπου. Με την επένδυση αυτή ο όμιλος στοχεύει να προσελκύσει και άλλες αγορές όπως ΗΠΑ και Ρωσία. Μετά το τέλος της ανακαίνισης το ξενοδοχείο θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του τουρισμού αναψυχής αλλά και του συνεδριακού τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωπικό του Makedonia Palace στηρίζει την τοπική κοινωνία, για τον λόγο αυτό επιλέγει να συνεργάζεται για την ανακαίνιση με ελληνικες επιχειρήσεις και να αγοράζει ελληνικά υλικά.

Νέες θέσεις εργασίας

Με την ανακαίνηση του κτηρίου θα δημιουργηθούν νέοι χώροι(Spa, εστιατόρια και μπαρ) με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αναμένεται αύξηση του προσωπικού κατά 33%.

Προς το παρόν το Makedonia Palace απασχολεί 210 υπαλλήλους και εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 70επιπλέον θέσεις εργασίαςπου θα στελεχώσουν τις πρόσθετες εγκαταστάσεις.

Τα σχέδια του ομίλου και η κάθοδος στην Αθήνα

O Όμιλος Dimera μετά το επενδυτικό πλάνο που αφορά το Makedonia Palace, θα στρέψει το βλέμμα του στηναξιοποίηση της ιδιόκτητης έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την managing director, Μαρία Κονζάροβα, υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά θέματα που καθυστερούν την υλοποίηση του έργου αλλά εκτιμάται να έχει όλοκληρωθεί σε έναν χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται να εισχωρήσει στηνξενοδοχειακή αγορά και της Αθήνας, ωστόσο οΌμιλος Dimera ερευνά ακόμη πολλά επενδυτικά σχέδια και στόχους.

Παράλληλα με τα υπόλοιπα projects ετοιμάζεται ένα νέο έργο στη βίλαΖαρντινίδη, την οποία αγόρασε οΙβάν Σαββίδης για 2,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ