Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει την Ελλάδα, Βενεζουέλα της Ευρώπης

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει την Ελλάδα, Βενεζουέλα της Ευρώπης
"Η Αριστερή κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τα μνημόνια, θα αμφισβητήσει το δημόσιο χρέος της χώρας με στόχο τη διαγραφή του χρέους, θα προχωρήσει σε εθνικοποίηση και δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

Θα επανακτήσει τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις προς όφελος του δημοσίου. Θα επαναφέρει τον κατώτατο μηνιαίο μισθό στα 751 Ευρώ. Θα μπουν φραγμοί για απολύσεις στο δημόσιο και απαγόρευση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα".
Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατά τη χθεσινή της τοποθέτηση στη Βουλή στα πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας. Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν αυτά αποτελούν επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αν αποτελούν τότε στην Κουμουνδούρου το έχουν χάσει τελείως. Τι εννοώ;
Για παράδειγμα λέει η κα Χαραλαμπίδου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε εθνικοποίηση και δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Δηλαδή θα κάνει όλες τις τράπεζες κρατικές. Ξεχνά όμως ότι είναι ήδη κρατικές γιατί το ΤΧΣ δηλαδή το κράτος που έχει δανειστεί 50 δις Ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση έχει την πλειοψηφία των μετοχών όλων των τραπεζών. Προφανώς λοιπόν η κα Χαραλαμπίδου θέλει οι φορολογούμενοι να κρατήσουν το χρέος και να περιμένουν να δουν κέρδη από τις τράπεζες με άλλο management γιατί είναι προφανές ότι κανένας μέτοχος, διοικητής τράπεζας θα χάσει την τράπεζά του και θα προτιμήσει να γίνει δημόσιος υπάλληλος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια η κα Χαραλαμπίδου είπε και για επανακρατικοποιήσεις επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Μόνο που δεν μας είπε με τι λεφτά θα γίνει αυτό. Εκτός και αν θέλει να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα και πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας θα λειτουργήσει όπως ο μακαρίτης ο Τσάβες που σε μια νύχτα κρατικοποίησε ό,τι ήθελε. Αν συμβεί αυτό τότε θα μπορεί να γίνει πράξη το όνειρο της κας Χαραλαμπίδου να απαγορευτούν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό γιατί δεν θα υπάρχει ιδιωτικός τομέας.
Από πού θα πληρώνονται όλοι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα της κας Χαραλαμπίδου δεν το μάθαμε και περιμένουμε να μας αποκαλύψει την κότα που γεννά τα Χρυσά Αυγά και κανένας δεν έμαθε που βρίσκεται μέχρι τώρα.
Μέχρι τότε πάντως θα μπορούμε να αναρωτιόμαστε ευλόγως αν ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα θέλει να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης. Μόνο που στη Βενεζουέλα έχουν πετρέλαιο και αυτό δεν τους έσωσε από την εξαθλίωση.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]