Eurovision 2021: Σήμερα ο 1ος ημιτελικός με την εντυπωσιακή Έλενα Τσαγκρινού για την Κύπρο

Eurovision 2021: Σήμερα ο 1ος ημιτελικός με την εντυπωσιακή Έλενα Τσαγκρινού για την Κύπρο

Στα «φαβορί» το El Diablo - Ποια χώρα συναγωνίζεται η Κύπρος για την πρώτη θέση με βάση τα προγνωστικά

Αποθέωση του κιτς ή καλλιτεχνικό θεσμός; Οι απόψεις διίστανται, όχι όμως και τα ποσοστά τηλεθέασης, που είναι πάντα μεγάλα για την ΕΡΤ, στην μετάδοση του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision, που μετά από ένα χρόνο απουσία - ελέω covid- επιστρέφει σήμερα Τρίτη (18/5), στις ζωές μας.

Απόψε στις 22:00 θα προβληθεί ο Α ημιτελικός της Eurovision 2021, με τη συμμετοχή 16 χωρών, ανάμεσα τους και η Κύπρος, που συμμετέχει με την εντυπωσιακή Έλενα Τσαγκρινού, με το τραγούδι «El Diablo».

Να σημειωθεί ότι από τις 16 χώρες που διαγωνίζονται απόψε στο Ρότερνταμ, μόνο οι δέκα θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου. Με βάση τα προγνωστικά, η Κύπρος συναγωνίζεται με τη Μάλτα για την πρώτη θέση στον ημιτελικό, ενώ την πρόκριση φαίνεται να εξασφαλίζουν Ουκρανία, Λιθουανία, Ρωσία, Σουηδία, Νορβηγία, Κροατία και Αζερμπαϊτζάν. Δικαίωμα ψήφου στον 1ο Ημιτελικό της Eurovision 2021 έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σ’ αυτόν, μαζί με την Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Η σειρά εμφάνισης στον Α’ Ημιτελικό:

1. Λιθουανία
2. Σλοβενία
3. Ρωσία
4. Σουηδία
5. Αυστραλία
6. Βόρεια Μακεδονία
7. Ιρλανδία
8. Κύπρος
9. Νορβηγία
10. Κροατία
11. Βέλγιο
12. Ισραήλ
13. Ρουμανία
14. Αζερμπαϊτζάν
15. Ουκρανί
16. Μάλτα

Στο Ρότερνταμ βρίσκονται ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου που θα μας μεταφέρουν τα όσα θα διαδραματιστούν στο Ahoy Arena. H Ελλάδα με την Στεφανία, που θα ερμηνεύσει το «Last Dance», θα διαγωνιστεί στον 2ο Ημιτελικό που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο (22/5)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ