Να συντονίσετε τις ώρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με τους αγώνες του Μουντιάλ

Να συντονίσετε τις ώρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με τους αγώνες του Μουντιάλ
Τι σχέση μπορεί να έχει το mundial με την υποβολή των φορολογικών μας δηλώσεων; Καμία υποθέτει ο λογικά σκεπτόμενος πολίτης. Ομως σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών, η καλύτερη ώρα υποβολής είναι μόλις τελειώνουν οι αγώνες του παγκόσμιου κυπέλου.

Βέβαια η ανακοίνωση δεν επιδιώκει σε καμία περίπτωση τα όσα περιγράφει, αλλά προσπαθεί να αναδείξει με έναν σκωπτικό τρόπο την αδυναμία του taxis net να ανταποκριθεί με επιτυχία στον μεγάλο όγκο δηλώσεων που υποβάλλονται καθημερινά με αποτέλεσμα να ταλαιπωρεί τους φορλογούμενους. Μάλιστα για να ειρωνευτούν το υπ. Οικονομικών, το καλούν να εκδώσει σχετική εγκύκλιο για να «συντονιστούν» οι ώρες υποβολής των δηλώσεων με τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων του Mundial.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη
Κοινοποίηση
1. Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά
2. Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
3. Αναπλ. Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργιο Χατζάκη
4. Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Τσαβδάρη Χάρη
5. Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
6. TaxHeaven, Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης
7. Οικονομικές Εφημερίδες
Αθήνα, 24 Ιουνίου 2014
Θέμα: «Δελτίο Τύπου: Σχετικά με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων
Το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων καλεί τους Έλληνες φορολογούμενους να σπεύσουν και να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι την υπάρχουσα προθεσμία της 30ης Ιουνίου δείχνοντας αίσθημα φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος με τα στοιχεία για το 2013, όπως και στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.
Χθες οι Έλληνες φορολογούμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Υπουργείου Οικονομικών, υπέβαλαν 146.000 δηλώσεις που είναι και ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός δηλώσεων και το TAXIS ανταποκρίθηκε με μεγάλη ευκολία σε αυτό τον αριθμό.
Συνολικά έχουν υποβληθεί περί τα 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις. Οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του ΤΑXIS είναι:
• Μέχρι τις 9.30 το πρωί
• Από τις 14.00 μέχρι τις 17.00
• Μετά τις 21.30 το βράδυ.»
Κύριοι,
Κατόπιν της σημερινής ανακοίνωσής σας, που αφορά την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων τις ώρες που το σύστημα δεν είναι φορτωμένο, δηλαδή τις μεταμεσονύκτιες ώρες και τις ώρες «κοινής ησυχίας» και μετά την έλλειψη κάθε ίχνους σοβαρότητας από την πλευρά σας, έχουμε να τονίσουμε ότι λόγω της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του Παγκόσμιου Κυπέλλου, καθίσταται πραγματικά εφικτή η υποβολή των σχετικών δηλώσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογούμενοι να προσέρχονται στα γραφεία μας μετά το τέλος κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα.
Για να ολοκληρωθεί το έργο, παρακαλούμε να συντονίσετε τις ώρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με τις ώρες διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων και να εκδώσετε σχετική ΠΟΛ.
Με τιμή
Το Δ.Σ.