Πόσο φόρο «βγάζουν» τα φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας

Πόσο φόρο «βγάζουν» τα φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας
Ούτε καν ο ένας στους οκτώ δεν έχει υποβάλλει ακόμη τη φορολογική του δήλωση παρά το γεγονός ότι υπολείπονται περίπου 40 ημέρες μέχρι να εκπνεύσει η ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Κι όμως, παρά το γεγονός ότι το «δείγμα» είναι μικρό, ο φόρος που προκύπτει ανά φορολογούμενο είναι πολύ μεγάλος.

Πόσο έρχεται ο …λογαριασμός; Έχει ήδη φτάσει στα 926 ευρώ ανά εκκαθαριστικό και δυστυχώς όσο θα περνάει ο καιρός το ποσό θα μεγαλώνει.

Ειδικότερα:

  1. Τα χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι 262397. Όσοι τα παρέλαβαν, θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο ύψους 240,297 εκατομμυρίων ευρώ. Αν γίνει μια απλή διαίρεση, ο μέσος φόρος έχει ήδη αναρριχηθεί στα 926 ευρώ. Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας –όταν ο αριθμός των δηλώσεων ήταν μικρότερος- έδειχναν ότι ο μέσος φόρος ήταν μικρότερος των 900 ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός, τόσο αυξάνεται και το μέσο ποσό της επιβάρυνσης. Αυτό είναι λογικό διότι αυτοί που σπεύδουν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους το εκκαθαριστικό και δεν …φοβούνται το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. Όσο θα μπαίνουν οι δηλώσεις, και κυρίως αυτές από εισοδηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που είναι και τα μαύρα πρόβατα των φετινών δηλώσεων, τόσο θα ανεβαίνει και το μέσο ποσό του φόρου
  2. Τα πιστωτικά εκκαθαριστικά είναι προς το παρόν 155.258. Ωστόσο, το ποσό της επιστροφής είναι μικρό: 31,472 εκατομμύρια ευρώ ή 202 ευρώ ανά φορολογούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ