Κωστής Χατζηδάκης: Μέχρι τέλος Ιουνίου κλείνουν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις

Κωστής Χατζηδάκης: Μέχρι τέλος Ιουνίου κλείνουν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις

Η στρατηγική αποδίδει νομίζω ότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους», ανέφερε o υπουργός Εργασίας

Στα ερωτήματα τηλεθεατών για τις εκκρεμείς συντάξεις, απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης στην εκπομπή «Συνδέσεις» ξεκαθαρίζοντας ότι οι υποθέσεις του 2019 κλείνουν στο τέλος Φεβρουαρίου και μέχρι τέλος του Ιουνίου, θα έχουν κλείσει και οι εκκρεμότητες από το 2020 – 2021, που αφορούν τις κύριες συντάξεις.

«Προφανώς έχουμε προτάξει τις κύριες συντάξεις αλλά και για τις επικουρικές υπάρχει σχετική πρόοδος. Η στρατηγική αποδίδει νομίζω ότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους», ανέφερε o υπουργός Εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι το 2021 ήταν χρονιά ρεκόρ με την έκδοση 225.000 κύριων συντάξεων, από 161.000 το 2020 και 123.000 το 2019».

Σχετικά με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνησε:

«Οι διαβουλεύσεις για τον κατώτατο μισθό ολοκληρώνονται τέλος Απριλίου στο υπουργικό συβούλιο αφού εξεταστούν και οι απόψεις των κοινωνικών εταίρων. Κατεύθυνση της κυβέρνησης, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι σημαντική αύξηση, που είναι εφικτή καθώς η οικονομία είναι σε θετικό έδαφος. Θα επηρεαστούν αντίστοιχα κι αυτοί που έχουν υψηλότερες αμοιβές μετά την περυσινή αύξηση 2% παρά τις εισηγήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΚΕΠΕ για πάγωμα μισθού».

Δικαιολογημένα χαρακτήρισε τα αιτήματα των εργαζομένων αλλά από την άλλη οι επχειιρήσεις πιέζονται και από την ενεργειακή κρίση, πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ υπενθύμισε ότι έχουν τριπλασιαστεί τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που μαζί με τη μείωση της ανεργίας και τους θετικούς δείκτες στην οικονομία «είναι απτά δείγματα».

«Τριετή τα συμβόλαια για στελέχη του ΕΦΚΑ»

Kάνουμε προσπάθεια για μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο φιλικό ΕΦΚΑ στους πολίτες ενώ μιλάμε για τον πλέον προβληματικό οργανισμό που συγκεντρώνει το 48% των παραπόνων στο Συνήγορο του Πολίτη.

Αλλάζουμε τη λογική σε κίνητρα – κυρώσεις, καθώς με 1000 εκκρεμείς υποθέσεις δεν είναι νοητό να συνεχίσουμε με την ίδια διαδικασία, πρόσθεσε.

Με «λογική ΔΕΗ » θα γίνει προσέλκυση ικανών στελεχών από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Δεν γίνεται να ισχύουν οι κανονικοί μισθοί του δημοσίου, αλλά τα λεφτά δεν θα δίνονται βρέξει – χιονίσει αφού τα συμβόλαια θα είναι τριετή και με στοχοθεσία την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων», επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κατανοήσει τη νέα λογική»

«Μεγαλύτερο σκάνδαλο από τις εκκρεμείς συντάξεις δεν υπάρχει, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης και αναφερόμενος στην Αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε ότι «στη Βουλή πρότειναν μόνο προσλήψεις που δεν φτάνουν να λύσουν το θέμα».

Πέρυσι με λιγότερους εγαζομένους βγάλαμε περισσότερη δουλειά και είχαμε χρονιά ρεκόρ, επανέλαβε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε νόμο να προέρχονται στελέχη και από ιδωτικό τομέα, άρα υπάρχει στοιχείο υποκρισίας».

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ