Παράταση των αιτήσεων εγγραφής στα ΕΜΠΕ και ΕΜΠΑ έως τις 31.12.2020

Παράταση των αιτήσεων εγγραφής στα ΕΜΠΕ και ΕΜΠΑ έως τις 31.12.2020

Οι απαιτούμενες επαγγελματικές ειδικότητες των μελών και των δύο μητρώων, αφορούν σε οικονομολόγους και μηχανικούς

Παρατείνεται έως την 31/12/2020 η υποβολή αιτήσεων εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών (ΕΜΠΕ) και στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, προσκαλεί τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) να υποβάλλουν από 1/12/2020 έως 31/12/2020, αίτηση εγγραφής τους στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών (ΕΜΠΕ) και στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ).

Στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών (ΕΜΠΕ), εγγράφονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους στα όργανα ελέγχου των ιδιωτικών επενδύσεων, οι οποίες έχουν υπαχθεί στους εκάστοτε αναπτυξιακούς νόμους.

Στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ), εγγράφονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να αξιολογούν τα αιτήματα υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του ισχύοντος αναπτυξιακού νόμου.

Οι απαιτούμενες επαγγελματικές ειδικότητες των μελών και των δύο μητρώων, αφορούν σε οικονομολόγους και μηχανικούς με ειδίκευση σε έργα πολιτικού μηχανικού και μηχανολόγου.

Τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά περιγράφονται στις οικείες προσκλήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων www.ependyseis.gr και στις ιστοσελίδες των ΟΕΕ (www.oe-e.gr) και ΤΕΕ (https://web.tee.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις https://eservices.oe-e.gr/oee/login.jsp του ΟΕΕ ή https://web.tee.gr/min-dev/ του ΤΕΕ (απαιτείται εγγραφή στις Ψηφιακές Υπηρεσίες), ανάλογα με το Επιμελητήριο εγγραφής τους.

Για τα μέλη που θα εγγραφούν, με μέριμνα της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και των δύο Επιμελητηρίων, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την άρτια εκτέλεση του έργου τους.

Όσοι αιτήθηκαν έως χθες, 30/11/2020, θα εκπαιδευτούν και θα ενταχθούν άμεσα, ενώ όσοι υποβάλλουν αίτηση από σήμερα, 1/12/2020 έως 31/12/2020, θα εκπαιδευτούν τον μήνα Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ