Υπολογίστε από τώρα την αύξηση στον μισθό σας

Το νέο εργαλείο του fpress.gr με το οποίο μπορείτε να βρείτε τον νέο κατώτατο μισθό, μεικτό και καθαρό – Όλες οι μεταβολές ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τις τριετίες.

Υπολογίστε από τώρα την αύξηση στον μισθό σας

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού για τους υπαλλήλους άνω των 25 ετών αλλά και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού με τον οποίο αμείβονται οι νέοι κάτω των 25 ετών. Για το ποιο θα είναι αυτό το ποσοστό πολλά ακούγονται καθώς η αύξηση τοποθετείται στην περιοχή του 5-10%. Ποιο θα είναι το τελικό ποσοστό;

Το μόνο που εκκρεμεί είναι η τελική ανακοίνωση αλλά με το εργαλείο του fpress.gr μπορείτε από τώρα να κάνετε τους υπολογισμούς με χαρακτηριστική ευκολία. Το μόνο που χρειάζεται είναι δηλώσετε την προϋπηρεσία και την οικογενειακή σας κατάσταση όπως επίσης και να επιλέξετε ένα ποσοστό αύξησης. Τα εναλλακτικά σενάρια του εργαλείου, καλύπτουν την πιο απαισιόδοξης (3%) αλλά και την πιο αισιόδοξη εκδοχή (+10%).

Με την αύξηση του κατώτατου μισθού θα επηρεαστούν μια σειρά από οικονομικά μεγέθη:

  1. Ο κατώτατος μισθός
  2. Ο υποκατώτατος μισθός βάσει του οποίου αμείβονται σήμερα οι νέοι κάτω των 25 ετών.
  3. Οι τριετίες
  4. Το επίδομα γάμου
  5. Οι ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου
  6. Οι ασφαλιστικές εισφορές του εργοδότη
  7. Ο φόρος εισοδήματος που θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του στον κατώτατο μισθό καθώς η έκπτωση φόρου των 1900 ευρώ δεν θα μηδενίσει την επιβάρυνση για όλους.

Με το που θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις, το εργαλείο του fpress.gr θα προσαρμοστεί ανάλογα ώστε να μπορείτε να υπολογίζετε τον τελικό κατώτατο μισθό με βάση τα δικά σας χαρακτηριστικά.

Μέχρι τότε, μπορείτε να κάνετε τους υπολογισμούς σας κάνοντας κλικ εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ