Στο 10% η ανεργία στην Ευρωζώνη

Στο 10% η ανεργία στην Ευρωζώνη
Η ευρωζώνη εμφάνισε το Σεπτέμβριο τη μεγαλύτερη πτώση στον αριθμό των ανέργων εδώ και έξι μήνες, με το ποσοστό ανεργίας να είναι στα χαμηλότερα επίπεδά του εδώ και πάνω από πέντε χρόνια. Τα στοιχεία τονώνουν τις ελπίδες για μέτρια ισχυροποίηση της ανάκαμψης, καθώς το 2016 φτάνει στο τέλος του.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα η Eurostat, το ποσοστό παρέμεινε το Σεπτέμβριο αμετάβλητο στο 10%. Η στατιστική υπηρεσία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο επίπεδο αυτό, από 10,1% που είχε ανακοινώσει προηγούμενα.

Το ποσοστό της ανεργίας, ως εκ τούτου, παρέμεινε στα χαμηλότερά του από τον Ιούνιο του 2011.

Ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 101.000, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώση από το Μάρτιο.

Η νέα υποχώρηση στην ανεργία τονώνει τις περιορισμένες προοπτικές για την ανάπτυξη της ευρωζώνης, ωστόσο το ποσοστό ανεργίας της περιοχής παραμένει διπλάσιο σε σχέση με των Ηνωμένων Πολιτειών. Χωρίς μια επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης το 2017, η προοπτική περαιτέρω υποχώρησης είναι μακρινή.

Το ΔΝΤ αναμένει το ποσοστό ανεργίας να υποχωρήσει οριακά σε 9,7% το επόμενο έτος.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, με την ανάπτυξη μισθών να είναι υποτονική, τα υψηλά επίπεδα της ανεργίας σημαίνουν πως η καταναλωτική δαπάνη μπορεί να αναπτυχθεί ελάχιστα, περιορίζοντας κι άλλο το ρυθμό με τον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί η οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ