Προκήρυξη 42 θέσεων προσωπικού για το ΚΕΘΕΑ

Προκήρυξη 42 θέσεων προσωπικού για το ΚΕΘΕΑ
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη 42 θέσεων προσωπικού στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), καθώς η διαδικασία ολοκληρώθηκε από πλευράς του υπουργείου Υγείας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η συνυπογραφή των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι θα προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις και θα καλύψουν τις ανάγκες των επτά Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων τα οποία εξυπηρετούν άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης και ψυχιατρικής νοσηρότητας.

Με τις παραπάνω προσλήψεις, αναμένεται να δοθεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας που θα αντιμετώπιζαν οι συγκεκριμένες δομές καθώς στις 21 Ιουλίου λήγει η χρηματοδότηση τους μέσω ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας «η λύση αυτή δίνει πίστωση χρόνου στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να εξασφαλιστούν προσλήψεις αορίστου χρόνου για το ΚΕΘΕΑ έτσι ώστε τα ψυχοδιαγνωστικά κέντρα να ενταχθούν στο δίκτυο των σταθερά επιχορηγούμενων δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων».

Τα επτά Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2013 με πόρους από το ΕΣΠΑ και στόχο τη θεραπευτική υποστήριξη ατόμων με προβλήματα χρήσης και ψυχικά νοσήματα, καθώς και των οικογενειών τους. Μέχρι σήμερα, τα 42 μέλη του θεραπευτικού προσωπικού έχουν παράσχει υπηρεσίες σε 1.463 άτομα (864 ασθενείς και 597 μέλη οικογενειών).