Οκτώ και σήμερα για να διεκδικήσεις επιταγή 2700 ευρώ

Οκτώ και σήμερα για να διεκδικήσεις επιταγή 2700 ευρώ
Η προθεσμία εκπνέει στις 31/01. Που σημαίνει ότι έχουν απομείνει μόλις οκτώ ημέρες για να ασκήσεις το δικαίωμά σου και να πάρεις στα χέρια σου την επιταγή που θα σου εξασφαλίσει τη δυνατότητα να συμμετάσχεις σε πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών αλλά και μια πρακτική άσκηση πέντε μηνών. Δεν θα είναι δωρεάν. Η συμμετοχή, εξασφαλίζει συνολικά έσοδα ύψους 2300 ευρώ.  

Η προθεσμία δεν είναι ανοικτή για όλους. Δείτε στις πληροφορίες που ακολουθούν όλα όσα χρειάζεστε για να ασκήσετε το δικαίωμά σας:

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους νέους να συνδυάσουν θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών και πρακτική άσκηση για διάστημα 5 μηνών, σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματικές ειδικότητες της επιλογής τους. Το εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρητική κατάρτιση είναι 400€. Το επίδομα πρακτικής άσκησης είναι 2.300€ για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 2.000€ για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης, προβλέπεται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση που θα μετατρέψει την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας.

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι δικαιούμαι την επιταγή εισόδου;

Θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι είστε ένας από τους επιλαχόντες οι οποίοι πλέον δικαιούνται την «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών», σε αντικατάσταση των διαγραφέντων από το μητρώο ωφελουμένων;

Δείτε εδώ

Αν είστε πλέον ένας από τους κατόχους της επιταγής εισόδου, πρέπει να ενεργοποιήσετε το voucher μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014. Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής δεν υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης (voucher) πραγματοποιείται όταν υπογραφεί η τριμερής σύμβαση μεταξύ άνεργου, παρόχου κατάρτισης και επιχείρησης, αφού προηγουμένως ο άνεργος έχει επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης.

Ενεργοποιήστε το voucher!

Το πρώτο βήμα για την ενεργοποίησή του είναι να επιλέξετε πάροχο κατάρτισης, να επικοινωνήσετε μαζί του και στη συνέχεια να τον επισκεφτείτε για να υπογράψετε την τριμερή σύμβαση. Τα στοιχεία επικοινωνίας των παρόχων κατάρτισης ανά γεωγραφική περιοχή βρίσκονται:

Δείτε εδώ για αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ ή

Δείτε εδώ για αποφοίτους δευτεροβάθμιας.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες παρέχονται από την τηλεφωνική γραμμή 800 11 44444, η οποία λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-17.00, χωρίς κόστος για τον καλούντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ