LinkedIn: Νέος γύρος περικοπών - Θα απολύσει 668 υπαλλήλους

LinkedIn: Νέος γύρος περικοπών - Θα απολύσει 668 υπαλλήλους

Οι περικοπές, που επηρεάζουν περισσότερο από το 3% του προσωπικού των 20.000 ατόμων

Το LinkedIn της Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα απολύσει 668 υπαλλήλους στις ομάδες μηχανικών, ταλέντων και οικονομικών της στον δεύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας φέτος για το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες πρόσληψης επιβραδύνεται.

Οι περικοπές, που επηρεάζουν περισσότερο από το 3% του προσωπικού των 20.000 ατόμων, προστιθέμενο στις δεκάδες χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας φέτος στον τομέα της τεχνολογίας εν μέσω αβέβαιων οικονομικών προοπτικών.

Έχει απολύσει 141.516 υπαλλήλους το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με περίπου 6.000 πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία απασχόλησης Challenger, Gray & Christmas.

Το LinkedIn κερδίζει χρήματα μέσω πωλήσεων διαφημίσεων και χρεώνοντας συνδρομές σε επαγγελματίες στρατολόγησης και πωλήσεων που χρησιμοποιούν το δίκτυο για να βρουν κατάλληλους υποψηφίους εργασίας.

Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης είχε αποφασίσει τον Μάιο να περικόψει 716 θέσεις εργασίας σε ομάδες πωλήσεων, λειτουργιών και υποστήριξης για να εξορθολογίσει τις δραστηριότητές του και να αφαιρέσει επίπεδα για να βοηθήσει στη λήψη πιο γρήγορων αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ