1st Hellenic Impact Investing Conference: Το πρώτο συνέδριο, αποκλειστικά για Impact Investing

1st Hellenic Impact Investing Conference: Το πρώτο συνέδριο, αποκλειστικά για Impact Investing

Κορυφαίοι Διεθνείς Επενδυτές και ειδικοί σε Επενδύσεις Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος συναντιούνται στην Αθήνα στις 16 Φεβρουαρίου

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, διοργανώνεται Συνέδριο που εστιάζει αποκλειστικά στην επενδυτική μεθοδολογία Impact Investing - ΕΠΚΑ (Επενδύσεις Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος), με σκοπό να τοποθετήσει τη χώρα μας στο διεθνή χάρτη, καθώς και στο «στόχαστρο» των επενδυτών. Το 1st Hellenic Impact Investing Conference, που συνδιοργανώνεται από τη Phenix Capital, την TSOMOKOS και το Hellenic Impact Investing Network θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Η θεματολογία του συνεδρίου πρόκειται αφενός να καλύψει τους σημαντικότερους κλάδους στους οποίους δύναται να ευδοκιμήσει η μεθοδολογία ΕΠΚΑ, και αφετέρου στην γενικότερη ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες τάσεις στον επενδυτικό αυτό κλάδο. Ομιλητές και συμμετέχοντες θα είναι οι πρωτεργάτες των ΕΠΚΑ σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία και τη δράση τους, αναλύοντας τις βασικές αρχές της μεθοδολογίας, τα σημαντικά της οφέλη για επενδυτές και επιχειρήσεις, αλλά και τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας η λογική εξέλιξης Επενδύσεων Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος.

Μερικά από τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθούν οι εργασίες του συνεδρίου είναι: Ενέργεια και η Απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα (Τάσεις / Νέες Τεχνολογίες) - Εμπειρίες και μαθήματα από έμπειρους Asset Managers & Impact Investors - Ευρωπαϊκή Στρατηγική Βιωσιμότητας - Βιοποικιλότητα και Ασφαλής Σίτιση - Βιώσιμες Υποδομές και Διαχείριση Λημμάτων - Γαλάζια Οικονομία - Κοινωνική Επιχειρηματικότητα - Οι βασικές αρχές των ΕΠΚΑ.

Ο Πρόεδρος του ΗΙΙΝ και Managing Partner του Swiss Impact Office, Κωστής Τσελένης δήλωσε: «Μετά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που προσέλκυσαν τα panels που διοργανώθηκαν από το ΗΙΙΝ στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τα τελευταία τρία χρόνια, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα συνέδριο, που για πρώτη φορά στη χώρα μας θα εστιάζει αποκλειστικά στις αειφόρες επενδύσεις, τις ΕΠΚΑ και την κυκλική οικονομία», και τόνισε ότι: «Στόχος μας είναι το 1st Hellenic Impact Investing Conference να αποτελέσει ένα ορόσημο στην εγχώρια εξάπλωση των αρχών του Impact Investing στη χώρα μας και να την συνδέσει με την διεθνή επενδυτική κοινότητα».

Το Hellenic Impact Investing Network (HIIN) αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας γύρω από τις Επενδύσεις Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αποτυπώματος (ΕΠΚΑ) στην Ελλάδα. Επιπλέον, στοχεύει στη δημιουργία πρόσφορου εδάφους για επενδύσεις που ακολουθούν τη μεθοδολογία αυτή, εφαρμόζοντας καινοτόμες λύσεις, και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα του Impact Investing. Τα μέλη και οι συνεργάτες του Δικτύου, προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση σχετικά με τις ΕΠΚΑ σε Έλληνες επενδυτές, εταιρείες, ΜΚΟ και φιλανθρωπικά ιδρύματα, προκειμένου να τους βοηθήσουν να αναβαθμίσουν το προφίλ τους σε βαθμό που θα τους δώσει τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να μοιραστούν τις ιδέες τους με την παγκόσμια κοινότητα του impact investing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ