«Χρυσή προσφορά»: Έτσι ονομάζεται το «καλάθι του νοικοκυριού» των μικρομεσαίων σουπερμάρκετ

«Χρυσή προσφορά»: Έτσι ονομάζεται το «καλάθι του νοικοκυριού» των μικρομεσαίων σουπερμάρκετ

Το καλάθι με τα φθηνότερα προϊόντα των μικρομεσαίων σουπερμάρκετ ονομάζεται «Χρυσή προσφορά», έχει ειδική σήμανση και είναι σε ισχύ από σήμερα

Θεωρούμε ότι το «καλάθι του νοικοκυριού», παρότι ευνοεί τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, είναι ένα θετικό μέτρο, γιατί ευνοεί τον ανταγωνισμό, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σουπερμάρκετ Γιάννης Πηλίδης. Από αυτή την διεργασία πιστεύουμε ότι στο τέλος θα βγει κάτι θετικό σημείωσε.

Ευτυχώς η μεγάλη πλειονότητα των μικρομεσαίων σουπερμάρκετ, το 80%, έχει συνασπιστεί κάτω από Ομίλους Αγορών και μπορεί ευκολότερα να διαπραγματευτεί με τους προμηθευτές και τις βιομηχανίες για καλύτερες τιμές είπε.

  • Η ένστασή μας είναι ότι, αν δεν έχεις έστω και ένα προϊόν από το καλάθι, παρόλο που θα έχεις όλα τα υπόλοιπα 50, δεν μπορείς να το ονομάσεις «καλάθι του νοικοκυριού», είπε.
  • Για αυτό και εμείς αναγκαστήκαμε να βρούμε άλλη ονομασία και άλλη σήμανση.
  • Το καλάθι με τα φθηνότερα προϊόντα των μικρομεσαίων σουπερμάρκετ το ονομάζουμε «Χρυσή προσφορά» και είναι σε ισχύ από σήμερα, αποκάλυψε.

Εμείς ως καταναλωτές διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, γιατί οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν μεγάλη αναζήτηση σε όλες τις αλυσίδες σουπερμάρκετ για να βρουν το φθηνότερο από τα φθηνότερα προϊόντα, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.
Ο καταναλωτής για να συγκρίνει θα πρέπει να βλέπει την ποσότητα του προϊόντος και όχι το τεμάχιο, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ