Στρατηγικής σημασίας αγορά για τη Schroders η Ελλάδα

Στρατηγικής σημασίας αγορά για τη Schroders η Ελλάδα

Στους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας είναι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο asset management

έο εκπρόσωπο για την Ελλάδα, Head of Greece, Cyprus & Malta, τον Δημήτρη Μπατζή, όρισε η Schroders, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στην Ευρώπη.

Ο κ. Μπατζής σε δηλώσεις του αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει γίνει μια στρατηγικής σημασίας αγορά για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου τα τελευταία χρόνια, με την συνεργασία της Schroders με εγχώρια ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι πολύ δυνατή. Επισήμανε επίσης ότι μεταξύ των στρατηγικών στόχων της εταιρείας είναι «η μηδενική κατανάλωση ενέργειας» (net zero), αφού «η βιωσιμότητα είναι μέρος του DNA της Schroders». Συμπλήρωσε επίσης ότι η εταιρία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις που δείχνουν ισχυρή δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Schroders, ιδρύθηκε το 1804 και είναι μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες διαχείρισης επενδύσεων στην Ευρώπη, με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 871,3 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2021, απασχολώντας πάνω από 5.700 άτομα σε 37 τοποθεσίες.

Στους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας είναι η ανάπτυξητων δραστηριοτήτων της στο asset management και η δημιουργία στενότερων επενδυτικών σχέσεων με τους τελικούς πελάτες.

Η επιχείρηση διοχετεύει κεφάλαια σε βιώσιμες και ανθεκτικές επιχειρήσεις. Η Schroders προσφέρει προϊόντα και λύσεις σε πέντε επιχειρηματικούς τομείς λύσεων: θεσμικά, αμοιβαία κεφάλαια, ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία και alternatives, και διαχείριση πλούτου. Στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρείες, συνταξιοδοτικά ταμεία, κρατικά επενδυτικά αμοιβαία κεφάλαια, δωρεές και ιδρύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ