Νέες εξαγορές από την Thomas Cook στην Ελλάδα

Νέες εξαγορές από την Thomas Cook στην Ελλάδα

Δύο νέα ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το ξενοδοχείο-ναυαρχίδα της εταιρείας, το Casa Cook Kos απέκτησε η κοινοπραξία της Thomas Cook , υπό την επωνυμία Thomas Cook Hotel Investments (TCHI).

Με τις εξαγορές αυτές, η κοινοπραξία έφθασε να έχει σχεδόν διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιό της μέσα σε ένα χρόνο, σε εννέα τοποθεσίες, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κοινοπραξία αγόρασε το Casa Cook Kos, το οποίο διαθέτει 100 δωμάτια και είναι η αποδοτικότερη ξενοδοχειακή μονάδα υπό την επωνυμία της Thomas Cook, σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, καθώς και μια έκταση στην Κω, στην οποία η εταιρεία προτίθεται να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο Cook's Club 250 δωματίων, για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και το ξενοδοχείο Sunwing Arguineguin στο Gran Canaria, που διαθέτει 250 δωμάτια.

Η TCHI ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018, έχοντας πέντε ξενοδοχεία, ως κοινοπραξία σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης ξενοδοχείων LMEY και έχοντας συμφωνήσει εκ των προτέρων να αποκτήσει ένα ξενοδοχείο 300 δωματίων στις Βαλεαρίδες. Με τις νέες προσθήκες συμπληρώνονται συνολικά 2.800 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Τον χειμώνα, η TCHI επένδυσε 7 εκατ. ευρώ στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στην Ελλάδα, το Sunwing Kallithea στη Ρόδο, για την ανακαίνιση του, συμπεριλαμβάνοντας την προσθήκη δωματίων με πισίνα στο ξενοδοχείο, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση για περισσότερο πολυτελή καταλύματα.

Συγχρόνως, έχει διαμορφωθεί ένα περαιτέρω πλάνο εξαγορών ξενοδοχείων, σύμφωνα με την πρόθεση της κοινοπραξίας να διαθέτει 10-15 ξενοδοχεία, στα πρώτα δύο χρόνια της λειτουργίας της.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η TCHI θα ανοίξει, αυτό το καλοκαίρι, το πρώτο νεόκτιστο Casa Cook στην Ίμπιζα, ενώ έχει εξασφαλίσει δύο γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους 91 εκατ. ευρώ από τράπεζες, μέσα στις οποίες βρίσκεται και η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα.

Η κοινοπραξία έχει συσταθεί για να βοηθήσει την Thomas Cook να επιταχύνει τα φιλόδοξα σχέδιά της να διαχειριστεί περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες υπό την επωνυμία της και επικεντρώνεται στο να επενδύει σε σημαντικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ