JP ΑΒΑΞ: Γιατί άλλαξε όνομα

Τους λόγους που οδήγησαν στην αλλαγή της επωνυμίας αλλά και τις προοπτικές του ομίλου παρουσίασε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η διοίκηση της AVAX

JP ΑΒΑΞ: Γιατί άλλαξε όνομα

Στην αλλαγή της επωνυμίας της σε Avax προχώρησε η J&P Άβαξ, κίνηση που αποσκοπεί στην προστασία της εταιρείας από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η J&P Overseas, η οποία έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Αυτό διευκρίνισε η διοίκηση της εισηγμένης, χθες, στο πλαίσιο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Μετά και την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ, οι επικεφαλής της εταιρείας έκαναν λόγο για την απαρχή μιας νέας εποχής για την κατασκευαστική. Σε απάντηση προς μέτοχο, πάντως, ο οποίος διατύπωσε ενστάσεις για το εάν η αλλαγή επωνυμίας υπήρξε σωστή κίνηση, η διοίκηση της Avax τόνισε ότι δέχτηκε πιέσεις από Ελλάδα και κυρίως από το εξωτερικό για τη διαγραφή του J&P, που "κάνει κακό στην εταιρεία".

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Avax δηλώνει θωρακισμένη από πιστωτές της κυπριακής θυγατρικής, η οποία έχει καταθέση αίτηση πτώχευσης.

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα ολοκληρωθεί μετά την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, έχουν δεσμευτεί ότι θα συμμετέχουν οι οικογένειες Ιωάννου, Μιτζάλη και Κουβαρά. Παράλληλα, στο πλαίσιο υιοθέτησης σύγχρονων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης, το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτείται, περιλαμβάνοντας πλέον 4 εκτελεστικά μέλη, 1 μη εκτελεστικό μέλος και 3 ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

H νέα επωνυμία, σε συνδυασμό με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σηματοδοτούν την απαρχή μιας νέας εποχής για την AVAX. Διατηρώντας στον πυρήνα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας τις Κατασκευές, τις Παραχωρήσεις και την Ενέργεια η AVAX, που διεθνώς απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους, θέτει ως στρατηγικές προτεραιότητες για την επόμενη μέρα τη διεύρυνση και επέκταση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές, καθώς και τη ενίσχυση της θέσης στην εγχώρια αγορά, συμμετέχοντας σε σημαντικά έργα υποδομών με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Παράλληλα, η Εταιρεία εγγυάται την ολοκλήρωση του ανεκτέλεστου των έργων που έχει ήδη αναλάβει.

Σε ότι αφορά την διεθνή παρουσία της, η Εταιρεία στοχεύει σε επέκταση των δραστηριοτήτων της διεκδικώντας και υλοποιώντας σημαντικά έργα υποδομών στις μεταφορές, οδοποιίες, ενεργειακά κ.α. Παράλληλα, σημαντική είναι η παρουσία της AVAX στις αγορές του Ιράκ, όπου ξεχωρίζει η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος 1500MW, και του Κατάρ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα οδοποιίας αλλά και η κατασκευή του Qatar Foundation Stadium για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ