Η εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης Aphria είναι ο επόμενος στόχος της QCM

Η εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης Aphria είναι ο επόμενος στόχος της QCM

Η εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης Aphria μπήκε στο στόχαστρο της QCM, που έγινε γνωστή στην Ελλάδα από τον ρόλο της στην υπόθεση της Folli Follie.

H Quintessential Capital Management (QCM) υποστηρίζει πως η Aphria αποτελεί “μαύρη τρύπα” για τους μετόχους της, καθώς ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμυρίων δολαρίων σε εξαγορές που δεν είχαν καμία αξία.

Η δημοσίευση της πολυσέλιδης αναφοράς της QCM είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της Aphria να υποχωρήσει κατά 29,8% στο Χρηματιστήριο του Τορόντο και να βρεθεί σε χαμηλό 52 εβδομάδων, στα 7,38 δολάρια πριν ανακάμψει ελαφρώς στα 7,60 δολάρια.

Η QCM υποστηρίζει πως η Aphria ξόδεψε 700 εκατ. δολάρια για την εξαγορά εταιρειών στην Καραϊβική και τη Νότια Αμερική που δεν πρόσθεσαν καμία αξία στην εταιρεία, είχαν μικρό όγκο περιουσιακών στοιχείων και κυρίως “αμφισβητούμενης ποιότητας εταιρική διακυβέρνηση”.

Η Aphria αντέδρασε αναφέροντας πως οι ισχυρισμοί της QCM είναι ψευδείς και δυσφημιστικοί. Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως προετοιμάζει μία ολοκληρωμένη απάντηση και πως εξετάζει όλα τα νομικά μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον της QCM.

H Aphria δεν είναι ξένη στην Ελλάδα, αφού είχε συναντηθεί τον προηγούμενο χειμώνα με αγρότες και συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και φέρεται να είχε καταθέσει πρόταση για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε εκτάσεις 100.000 στρεμμάτων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Μάλιστα, εκπρόσωποι της Aphria είχαν συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα στον οποίο είχαν παρουσιάσει, τότε, τα σχέδιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ