Ο «δήμιος» της Folli-Follie … επιστρέφει στον τόπο του... εγκλήματος

Ο Gabriel Grego που αποκάλυψε το σκάνδαλο της Folli-Follie προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις στις 3 Δεκεμβρίου  

Ο «δήμιος» της Folli-Follie … επιστρέφει στον τόπο του... εγκλήματος

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τις τελευταίες μέρες οι διοικήσεις συγκεκριμένων επιχειρήσεων με αφορμή το συνέδριο «KASE LEARNING Shorting Conference» που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο ένας εκ των ομιλητών θα είναι ο γνωστός πλέον στη χώρα μας Gabriel Greco του γνωστού fund Quintessential Capital Management (QCM) που αποκάλυψε το σκάνδαλο της Folli Follie. Όπως αντιλαμβάνεστε η συμμετοχή του σε ένα πάνελ από μόνη της δεν θα σήμαινε κάτι ιδιαίτερο αν δεν είχε συνοδευτεί από ένα tweet του διοργανωτή του συνεδρίου Whitney Tilson, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο Gabriel Grego αποκάλυψε την απάτη 1 δισ. δολαρίων της Folli Follie κατά το τελευταίο συνέδριο.

Ο Gabriel θα επιστρέψει στις 3 Δεκεμβρίου στο νέο συνέδριο και θα αποκαλύψει μία ακόμα μεγαλύτερη απάτη». Εδώ και 13 μέρες, από την ανάρτηση του Tilson δηλαδή έως σήμερα, στα επιτελεία ορισμένων ελληνικών μεγάλων επιχειρήσεων, που τυγχάνει να είναι και εισηγμένες, παρατηρείται μία αναστάτωση, καθώς τα μηνύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν είναι ξεκάθαρα, καθώς ο Tilson δεν έχει διευκρινίσει αν και εφόσον η «επόμενη απάτη» αφορά σε ελληνική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης κάποιοι managers έχουν απευθυνθεί και σε στελέχη της κυβέρνησης για να διαπιστώσουν αν και εφόσον υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθούν στο στόχαστρο του Greco, επειδή κατά το πολύ πρόσφατο παρελθόν υπήρξε φημολογία για κάποιες εισηγμένες, η οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι σήμερα.

Το αν θα έχουμε κάποια εξέλιξη γύρω από αυτές ή άλλες εταιρίες θα το μάθουμε στις 3 Δεκεμβρίου, όταν ο κ. Greco θα ανοίξει τα… χαρτιά του.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Greco πριν από την Folli Follie οδήγησε σε κατάρρευση μία ακόμη εταιρία ελληνικών συμφερόντων, την Globo, η οποία μάλιστα είχε αναλάβει και αρκετά έργα του ελληνικού δημοσίου η τύχη των οποίων… αγνοείται. Λιανικό εμπόριο, ενέργεια, τεχνολογία, καλλυντικά, μήπως έχουν κάτι κοινό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ