Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδη προ φόρων 18,6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδη προ φόρων 18,6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

Δυναμικά εισήλθε και στο 2018 η Εθνική Ασφαλιστική ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά, υπερβαίνοντας τους στόχους της, επιτυγχάνοντας σταθερά υψηλά επίπεδα κερδοφορίας και εντυπωσιακά παραγωγικά αποτελέσματα.
Το συνολικό μερίδιο αγοράς για το α’ τρίμηνο του 2018, ανήλθε στο 17,4% (23,9% στον Κλάδο Ζωής και 11,9% στους Γενικούς Κλάδους), επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα.

Η Εθνική Ασφαλιστική διατήρησε τα εντυπωσιακά της κέρδη σταθερά το α’ 3μηνο του 2018, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 18,6 εκατ. ευρώ (3μηνο 2017 18,7 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, η συνολική παραγωγή για την ίδια περίοδο, ανήλθε σε 174,0 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,7% έναντι του 2017.

Αναλυτικότερα, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του Κλάδου Ζωής αυξήθηκαν κατά 3,6% και ανήλθαν σε 119,3 εκατ. ευρώ έναντι 115,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Σε ό,τι αφορά τους Κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του κλάδου Αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 3% σε 18,4 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας την ανοδική τάση που ήδη καταγράφηκε από το 2017, ενώ η παραγωγή του κλάδου Πυρός εμφανίζεται αυξημένη κατά 71,6% σε 29,1 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ανανέωσης σημαντικών συμβολαίων εντός του 2018 με διάρκεια άνω του ενός έτους.

Το δίκτυο Bancassurance συνέχισε επίσης την αυξητική του πορεία, σημειώνοντας άνοδο στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά 21,5% σε 49,4 εκατ. ευρώ έναντι 40,6 εκατ. ευρώ του 2017, κυρίως λόγω του προϊόντος «Εθνική Εφάπαξ +».

Η Εθνική Ασφαλιστική, συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό της έργο, βραβεύτηκε στα «Hellenic Responsible Business Awards 2018», για την επιλογή της να υλοποιήσει ένα ευρύτατο πρόγραμμα δράσεων, τα οποία επικεντρώνονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς με έμφαση τα παιδιά, που αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Παράλληλα η Εθνική Ασφαλιστική, έχοντας αναλάβει για δεύτερη συνεχή χρονιά το ρόλο του Μεγάλου Χορηγού στο Ευ Αγωνίζεσθαι, στήριξε μέσα από το 2ο No Finish Line παιδιά που το έχουν ανάγκη προσφέροντας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Η Εθνική Ασφαλιστική κατέκτησε την πρώτη θέση με το ανθρώπινο δυναμικό της να καταγράφει συνολικά 4.353 χιλιόμετρα.

Η δυναμική παρουσία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ασφαλιστική αγορά αποτυπώνεται στα βραβεία που λαμβάνει για τις ενέργειές της με πιο πρόσφατη βράβευση εκείνη στα Sales Excellence Awards 2018 με Silver Award στην κατηγορία «Προωθητική Ενέργεια σε Τελικό Σημείο Πώλησης», για την πρωτοποριακή προωθητική ενέργεια «Ελάτε να μιλήσουμε για την ασφάλισή σας».
Πιστή στις διαχρονικές αξίες της και στον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό της, η Εθνική Ασφαλιστική βελτιώνει συνεχώς τις υποδομές της, στοχεύοντας στη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων και κορυφαίων υπηρεσιών οι οποίες διαρκώς βελτιώνονται, επικαιροποιούνται και εκσυγχρονίζονται, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, αλλά και στις επιμέρους επιθυμίες του κόσμου.

Η Εταιρία δεν έχει κερδίσει άλλωστε τυχαία την εμπιστοσύνη του ενός και πλέον εκατομμυρίου των ασφαλισμένων της. Μέσα από μια σειρά σημαντικών κοινωνικών δράσεων, στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα, βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον Έλληνα. Την περσινή χρονιά, η Εθνική Ασφαλιστική πραγματοποίησε περισσότερες από 50 δράσεις στους τομείς της κοινωνίας και των ευπαθών ομάδων, της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ