Ζημιές 12,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Frigoglass

Ζημιές 12,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Frigoglass
Ζημίες της τάξεως του 12,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Frigoglass SAIC το πρώτο τρίμηνο του 2017 έναντι ζημιών 8,3 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2016. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 7,5% και διαμορφώθηκαν στα 94,2 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία,η αύξηση των πωλήσεων στην Ανατολική Ευρώπη συνεχίστηκε λόγω της ενισχυμένης ζήτησης από τους εμφιαλωτές της Coca-Cola και τις ζυθοποιίες
Διψήφια αύξηση των πωλήσεων του τομέα παροχής υπηρεσιών (Service) λόγω των επιδόσεων των δραστηριοτήτων μας στην Ευρώπη

Παράλληλα, παρατηρήθηκε μείωση των πωλήσεων του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης στην Ασία λόγω της διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου στην Κίνα. Εξαιρουμένης της αγοράς της Κίνας, οι πωλήσεις του κλάδου σημείωσαν αύξηση 1%. Η υποτίμηση του Νάιρα και η μείωση των πωλήσεων στο Ντουμπάι επηρέασαν τον κλάδο Υαλουργίας.

Η μείωση του περιθωρίου EBITDA του Ομίλου οφείλεται στην πτώση του περιθωρίου του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης, μερικώς αντισταθμισμένη από την κατά 90 μονάδων βάσης βελτίωση του κλάδου Υαλουργίας λόγω της αύξησης τιμών και της ισχυρής επίδοσης της δραστηριότητας Μεταλλικών Πωμάτων.

Ο κ. Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass σχολίασε: «ο κλάδος Επαγγελματικής Ψύξης στις κύριες αγορές μας στην Ευρώπη κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη, ενώ η δραστηριότητα της Υαλουργίας επηρεάστηκε από νομισματικές πιέσεις στην Νιγηρία.

Εστιάζουμε στην αύξηση των πωλήσεων μας στην Ευρώπη για την υπόλοιπη χρονιά και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ