Με τιμή εκκίνησης 10 εκατ. πωλείται η ΕΛΒΟ

Με τιμή εκκίνησης 10 εκατ. πωλείται η ΕΛΒΟ
Στις 15 Μαΐου λήγει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προφορών για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ), στην οποία το Δημόσιο κατέχει ποσοστό περίπου 86%, ενώ κατώτατη τιμή προσφοράς ορίζονται τα 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τους όρους του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού το ενεργητικό της ΕΛΒΟ πωλείται πακέτο και όχι τμηματικά όπως είχε προαναγγελθεί παλαιότερα.

Σημειώνεται ότι μέσω διαγωνισμού πωλούνται τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ήτοι οι οικοπεδικές εκτάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου και οι κτιριακές της εγκαταστάσεις, τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας- το σήμα και ο διακριτικός τίτλος ΕΛΒΟ, όπως επίσης τεχνογνωσία, σχέδια, άδειες ΙΤ και πατέντες που έχει κατοχυρώσει η Εταιρεία.

Σήμερα, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας διαιρείται σε 1.157.900 μετοχές με συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 85,49%.

Για την απόκτηση της ΕΛΒΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον από διεθνείς ομίλους του κλάδου της αμυντικής βιομηχανίας. Μεταξύ αυτών, οι ίδιες πηγές περιλαμβάνουν τις γερμανικές Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και Rheinmetall AG, την Paramount από τη Ν. Αφρική, ξένα funds, ενώ εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από ελληνικό όμιλο.

Στην ΕΛΒΟ απασχολούνται περίπου 340 εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ