Στις εξαγωγές στηρίζονται τα έσοδα της Septona

Στις εξαγωγές στηρίζονται τα έσοδα της Septona
Η εταιρία SEPTONA, ανανέωσε για μία ακόμη χρονιά, την πιστοποίησή της κατά IFS-HPC, το υψηλότερο πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας, που απονέμεται σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της προσωπικής υγιεινής, με βαθμό επιτυχίας 99,4%.

Η SEPTONA, εξασφαλίζει με συνέπεια την άριστη ποιότητα των προϊόντων της με σημαντικές επενδύσεις και στα 3 εργοστάσια της στην Ελλάδα, και πλέον συγκαταλέγεται στους πιο αναγνωρισμένους προμηθευτές προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη αλλά και στην παγκόσμια αγορά.

Η εταιρία

Η SEPTONA, είναι μία 100% Ελληνική οικογενειακή εταιρία με 40 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά.

Ιδρύθηκε το 1975 με πρωταρχικό σκοπό την παραγωγή μπατονετών και σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων προσωπικής υγιεινής, όπως μωρομάντηλα, βρεφοκαλλυντικά, δίσκους & μαντήλια ντεμακιγιάζ, σερβιέτες, υγρά μαντήλια καθαρισμού και υποσέντονα. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους παραγωγούς προϊόντων ατομικής φροντίδας παγκοσμίως με εξαγωγική δραστηριότητα σε 72 χώρες και στις 5 ηπείρους. Ο συνολικός τζίρος της εταιρείας παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη, ενώ το 2014 ξεπέρασε τα 60 εκ. ευρώ. Η SEPTONA σήμερα απασχολεί 451 άτομα στα τρία εργοστάσιά της στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στο νέο σύγχρονο εργοστάσιο που δημιουργήθηκε στην Βουλγαρία για να καλύψει τις ανάγκες των εξαγωγών στις χώρες κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η εταιρεία διαθέτει 4 κέντρα διανομής στην Ευρώπη.

H παρουσία της μάρκας στην Ελληνική αγορά ενισχύεται συνεχώς, παρά την κρίση, με στοχευμένες δράσεις όπως τηλεοπτική επικοινωνία, διαφήμιση στο internet και λανσαρίσματα νέων διαφοροποιημένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ο καταναλωτής επιβραβεύει με την προτίμησή του μία Ελληνική εταιρία που καλύπτει τις ανάγκες του με ανώτερης ποιότητας προϊόντα και στην πράξη στηρίζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό προσφέροντας άριστη σχέση ποιότητας-τιμής.

Η εταιρία στηρίζει την Ελληνική οικονομία με συνεχείς επενδύσεις στα 3 εργοστάσια που βρίσκονται στην Ελλάδα δημιουργώντας προϊόντα υψηλής ποιότητας. Τη τελευταία πενταετία η SEPTONA πραγματοποίησε συνολικά επενδύσεις 23 εκατ. ευρώ σε νέες υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

H τελευταία πιστοποίηση της εταιρείας έγινε κατά IFS-HPC, η οποία σήμερα θεωρείται η ανώτατη πιστοποίηση Διασφάλισης Ποιότητας Καταναλωτικών Αγαθών αφού μόνο 200 εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν καταφέρει να την αποκτήσουν.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών, κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, αναπτύσσεται με υψηλά ποσοστά επιβραβεύοντας τη συνειδητή προσπάθεια της SEPTONA να στηριχθεί στην Ελληνική θέληση, ψυχή και τεχνογνωσία για να κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτή σε όλο τον κόσμο.

Εξαγωγές

Η ανάγκη για οικονομίες κλίμακας οδήγησε στον έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό και σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία κατάφερε να ξεκινήσει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους λιανεμπορικούς ομίλους στην Ευρώπη.

Το 65% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από την παρουσία της στις διεθνείς αγορές – σε 49 από αυτές με το brand SEPTONA. Με σημαντικότερες αγορές αυτές της Αγγλίας, Γαλλίας, Αυστρίας, Ελβετίας και των Αραβικών χωρών. Η SEPTONA έχει παρουσία επίσης σε αγορές όπως ΗΠΑ, Νότια Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Αυστραλία αλλά και Ζιμπάμπουε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ