Amundi και UniCredit δίνουν τα χέρια

Amundi και UniCredit δίνουν τα χέρια
Η Amundi συμφώνησε να αγοράσει την Pioneer Investments από την ιταλική UniCredit, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της γαλλικής επενδυτικής εταιρίας στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, περιλαμβανομένων της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Η Amundi θα πληρώσει περίπου 3,5 δισ. ευρώ σε μετρητά, όπως ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρία με έδρα στο Παρίσι που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Credit Agricole. Πρόκειται να πληρώσει με έναν συνδυασμό αύξησης κεφαλαίου 1,4 δισ. ευρώ, χρέος μειωμένης εξασφάλισης περίπου 600 εκατ. και περίπου 1,5 δισ. σε υπάρχον κεφάλαιο.

Η UniCredit θα λάβει έκτακτο μέρισμα ύψους 315 εκατ. ευρώ από την Pioneer, πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας, γνωστοποίησε η ιταλική τράπεζα με ξεχωριστή, δική της ανακοίνωση.

Η αγορά της Pioneer, η οποία επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 222 δισ. ευρώ, θα προσφέρει στην Amundi υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 1,3 τρισ. δολαρίων, καθιστώντας την τον όγδοο μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Ο διευθύνων σύμβουλος, Yves Perrier, έχει αναφέρει στον παρελθόν πως επιθυμεί η εταιρία του να είναι ο Ευρωπαίος αντίπαλος σε αμερικανικούς κολοσσούς πως η BlackRock, η μεγαλύτερη τέτοια εταιρία στον κόσμο.

«Η Amundi ανεβαίνει ακόμη λίγο στην παγκόσμια κατάταξη», επεσήμανε σύμφωνα με το Bloomberg ο Alexandre Blondel, που ειδικεύεται στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στην εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Equinox-Cognizant. Η παρουσία της Pioneer είναι «σημαντική στις Ηνωμένες Πολιτείες» και θα προσφέρει στην Amundi πρόσβαση στους πελάτες λιανικής της UniCredit στην Ευρώπη, συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ