Πως η Alibaba έβγαλε μέσα σε μια ώρα πάνω από 5 δισ.

Πως η Alibaba έβγαλε μέσα σε μια ώρα πάνω από 5 δισ.
Ο Κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου κατάφερε μόνο μέσα στην πρώτη ώρα των «Singles’ Day» εκπτώσεων να βγάλει το αστρονομικό ποσό των 5 δισ. δολαρίων το οποίο είναι 3 φορές μεγαλύτερο από την ίδια μέρα του περσινού έτους.

Το event που διαρκεί μόνο για 24 ώρες και διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου είναι έμπνευση του Κινεζικού κολοσσού και πραγματοποιείται από το 2009 όμως πλέον το έχουν καθιερώσει σχεδόν σε όλες τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ενθάρρυνση, ένα συμπονετικό «χτύπημα στην πλάτη» για όσους δεν έχουν σύντροφο, ώστε να κάνουν ένα δώρο στους εαυτούς τους.

Αυτή η “γιορτή για τους ελεύθερους” συνοδεύεται πάντα από διασημότητες- αστέρια του αθλητισμού, όπως ο David Beckham και ο Kobe Bryant, που παρακολούθησαν την αντίστροφη μέτρηση Alibaba φέτος. Την ημέρα αυτή πωλούνται περισσότερο προϊόντα από ότι στις ΗΠΑ κατά τις Black Friday και Cyber Monday μαζί! Οι πωλήσεις στις πλατφόρμες της Alibaba, συμπεριλαμβανομένων και των Tmall και Taobao, αναμένεται να υπερβούν τα 20 δισ. δολάρια το τρέχον έτος, ενώ πέρυσι είχαν αγγίξει τα 14 δισ. δολάρια.

“Πίσω στο 2013, το event απέφερε μεικτά 35 δισεκατομμύρια γιουάν (5,15 δισ. δολάρια), δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Daniel Zhang “Τώρα αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε σε μία ώρα.”

Τα smartphones έκαναν όλη τη δουλειά

Οι πωλήσεις άνοιξαν επίσημα τα μεσάνυχτα, απελευθερώνοντας ένα κύμα από προ-παραγγελίες που είχαν κάνει οι αγοραστές με αποτέλεσμα τα πρώτα δισεκατομμύρια να καταγραφούν σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Η Ημέρα των Singles αντικατοπτρίζει το πώς λειτουργούν καταναλωτές της Κίνας και το συμπέρασμα είναι σαφές: Ήταν οπλισμένοι με τα smartphones σε απευθείας σύνδεση! Η Alibaba δήλωσε οι πωλήσεις που έγιναν στις πρώτες δύο ώρες ήταν μέσω κινητών συσκευών σε ποσοστό κατά 84% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι.

Για την Alibaba, η επέκταση του συγκεκριμένου event θα θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων αυτό το τρίμηνο κατά 55% .Η εταιρεία που συν-ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Jack Ma έκανε ρεκόρ πωλήσεων μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πηγή: Βusiness Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ