Η ελληνική startup που «σήκωσε» 9 εκατ. δολάρια

Η ελληνική startup που «σήκωσε» 9 εκατ. δολάρια
H Resin.io, μια ελληνική startup που έχει αναπτύξει μια καινοτόμα πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης λογισμικού σε απομακρυσμένες «έξυπνες» συσκευές, ανακοίνωσε τη λήψη συνολικής επένδυσης 9 εκατ. δολαρίων από τους DFJ, GE Ventures, Ericsson και Aspect Ventures.

Είναι η δεύτερη μεγάλη χρηματοδότηση για την εταιρεία που το 2015 είχε ανακοινώσει χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. δολαρίων.

Τι είναι το Resin.io

Το Resin.io αποτελεί μια καινοτόμα πλατφόρμα, μοναδική στο είδος της, για ολοκληρωμένη διαχείριση λογισμικού σε απομακρυσμένες έξυπνες συσκευές Linux.

Η πλατφόρμα της Resin δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να αναπτύξουν απερίσπαστοι εφαρμογές για το Internet of Things (IoT) χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν λειτουργικό σύστημα ή να δημιουργήσουν ένα ασφαλές τοπικό δίκτυο, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής και προβολής των σχετικών αρχείων.

Η διαδικασία αυτή εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στους προγραμματιστές, μειώνει το κόστος διαχείρισης δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να βγάλουν γρήγορα στην αγορά νέα προϊόντα. Ουσιαστικά, μέσω του Resin.io, η ανάπτυξη εφαρμογών για ενσωματωμένα συστήματα (embedded systems) γίνεται το ίδιο εύκολη με την ανάπτυξη εφαρμογών σε cloud.

To Resin.io βοηθά τους προγραμματιστές να ακολουθούν τις εξελίξεις στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του ΙοΤ με τη μοναδική δυνατότητα να χρησιμοποιεί containers Linux για την ανάπτυξη κώδικα και ενσωματωμένων συστημάτων (embedded systems).

Επεκτείνοντας τη χρήση Linux Containers, όπως το Docker, για αρχιτεκτονικές i386, ARMv6 και ARMv7, το Resin καθιστά εύκολη τη διαδικασία ανάπτυξης του λογισμικoύ των συσκευών (firmware) μέσω git, απλού provisioning, συλλογής αρχείων log, διαχείρισης συσκευών, ομαλού cross-compilation και ενός ασφαλούς καναλιού επικοινωνίας, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών. Το Resin.io επιτρέπει σε κάθε γλώσσα, βιβλιοθήκη και API που δουλεύει σε λειτουργικό Linux να χρησιμοποιηθεί σε ενσωματωμένα προϊόντα, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο, τη δαπάνη και το κόστος διαχείρισης.

Η εταιρία διατηρεί γραφεία σε Σαν Φρανσίσκο, Λονδίνο και Αθήνα.

««Καθώς δισεκατομμύρια πολύπλοκες συσκευές μπαίνουν online, οι υπεύθυνοι διαχείρισης αυτών των υλοποιήσεων IoT έχουν να λύσουν πολλά ζητήματα ασφάλειας και ταχύτητας. Πρέπει να διαχειριστούν τις απομακρυσμένες συσκευές και παράλληλα να προσφέρουν νέες δυνατότητες και λειτουργίες στους πελάτες τους. Η Resin.io προσφέρει μια μοντέρνα και ευέλικτη πλατφόρμα διαχείρισης συσκευών IoT η οποία μπορεί να βασιστεί πάνω σε υπηρεσίες όπως οι Docker, Gt, Yocto κ.α. προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητες. Με την υποστήριξη των GE Ventures και Ericsson θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη θέση μας και θα βοηθήσουμε τους υπευθύνους IoT σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό μας σαν στρατηγικό πλεονέκτημα» αναφέρει ο Αλέξανδρος Μαρίνος ιδρυτής και ceo της εταιρείας.

πηγή: fortunegreece.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ