Μίχαλος: Μεγάλος κίνδυνος για χιλιάδες εταιρίες να μπουν στη «μαύρη λίστα» λόγω επιταγών

Μίχαλος: Μεγάλος κίνδυνος για χιλιάδες εταιρίες να μπουν στη «μαύρη λίστα» λόγω επιταγών
Την άμεση διευθέτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις να βρεθούν στη μαύρη λίστα του Τειρεσία χωρίς να ευθύνονται, λόγω «λήξης» των επιταγών που έχουν εκδώσει, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως εξηγεί στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος, λόγω της παρατεταμένης τραπεζικής αργίας ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιταγών που έχουν εκδοθεί από τις επιχειρήσεις έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα 30 /6 έως 30/7. Με το υπάρχον καθεστώς, οι επιταγές αυτές θα πρέπει να εξοφληθούν εντός 8 ημερών από το άνοιγμα των τραπεζών.

Με δεδομένη, ωστόσο, τη μαζική συσσώρευση των υποχρεώσεων που έχουν οι επιχειρήσεις και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην αγορά, αυτό είναι αδύνατον πρακτικά και κατά συνέπεια είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί και άλλος χρόνος, τουλάχιστον ενός μήνα, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να ισορροπήσει η αγορά.

Ο κ. Μίχαλος τονίζει στην επιστολή του ότι είναι ταυτόχρονα αναγκαίο να υπάρξει ρύθμιση ώστε οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση, χωρίς δική τους υπαιτιότητα αλλά λόγω της τραπεζικής αργίας, να μην μπαίνουν στον Τειρεσία για το διάστημα μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στις τραπεζικές συναλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ