Φουντώνει το παρασκήνιο για τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ - Οι πιθανές ανακατατάξεις

Φουντώνει το παρασκήνιο για τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ - Οι πιθανές ανακατατάξεις
Δεν πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ (το οποίο απέκτησε από την Τράπεζα Πειραιώς) ο μεγαλοπενδυτής John Paulson.


Αυτό αναφέρουν στο fpress έγκυρες πληροφορίες, ενώ στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο υπάρχει σχήμα αποτελούμενο από εγχώριους επιχειρηματίες και διεθνή funds που φέρονται πρόθυμα να αποκτήσουν το ποσοστό του μαζί με το 10% της ΕΥΔΑΠ που ανήκει στο δημόσιο.
Ο John Paulson ένας από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία 11,2 δισ. δολάρια το 2014 έχει σημαντικές συμμετοχές σε ελληνικές τράπεζες αλλά και άλλες εταιρείες όπως Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank Το 10% της ΕΥΔΑΠ το απέκτησε τον περασμένο Μάϊο, ενώ το ύψος της συναλλαγής ανήλθε στα 86 εκατ ευρώ.
Την ίδια στιγμή οριστική θεωρείται η τοποθέτηση του Γιάννη Μπενίση στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, ένα από τα ικανότερα επιχιερηματικά στελέχη της αγοράς.
Ο 63χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι σύντροφος της περειφερειάρχης Ρένα Δούρου, έχει σπουδάσει μαθηματικός, είναι έντονα πολιτικοποιημένο άτομο καθώς υπήρξε μέλος της ΚΝΕ.
Ο κ. Μπενίσης είχε αντιδικτατορική δράση και συμμετείχε στην ίδρυση του ενιαίου Συνασπισμού, αλλά δεν θέλησε ποτέ να ασχοληθεί με την ενεργή πολιτική.Υπήρξε από τους πρώτους Ελληνες που ασχολήθηκαν με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τα φωτοβολταϊκά, πάντα με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ